Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Val-Meer

Gemakkelijk energie vergelijken in Val-Meer? Geholpen door de energievergelijker ontdek je supersnel alle bekende energieleveranciers als bijvoorbeeld Luminus & Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Val-Meer de beste deal heeft! Voorts check je op onze website belangrijke info over zaken als energiegebruik in de regio en duurzame verwarmingsbronnen. Verder geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Riemst
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire organisaties naast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar tot wel € 310,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Val-Meer?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Val-Meer. Van Antargaz tot aan Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. In april 2024 tellen we ruim 25 providers. Deze aanbieders lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Inter-Energa. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke aanbieders mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Val-Meer is op dit moment? Geef direct de privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas & stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de energievergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Val-Meer, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v jouw input in de prijzenvergelijker bekijkt men zonder problemen een contract dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Val-Meer

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Verschillende termijnen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de energiekosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er diverse beheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Val-Meer heet Inter-Energa. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Riemst valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Val-Meer

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Riemst
 • Populair merk: ACV
 • Aandeel groen: 18,80%
 • Centrale postcode: 3770
 • Mazout verbruik: 2980 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-val-meer

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Start met de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Val-Meer is dit gemiddeld zo’n 1600 m3 en 3345 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent contractduur kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het een goed idee om jaarlijks een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle erkende energie aanbieders. Bij ieder pakket tref jij info aangaande soort energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Val-Meer, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante aanbieder tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Zoals www.essent.be en ook www.belpower.be. De betreffende energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Val-Meer


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €295 korting realiseren. Desondanks, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Hierna check jij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: sloffen dragen in huis.
 • Praktisch advies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Val-Meer. Zo realiseer je de hoogste besparing. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland geldt in de basis: meerjarige contracten zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Val-Meer. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verwerkt jouw toekomstige aanbieder het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem een nieuwe maatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE en ook Energie 2030. Hierna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je nieuwe gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij energiehunter.be ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Val-Meer vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Val-Meer en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Val-Meer

Het gros van de bedrijven leveren op dit moment groene stroom in Val-Meer. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Kies dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Val-Meer vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Riemst zijn er diverse projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3770. In deze buurt kan je steeds vaker relatief goedkoop meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen installeren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Watz prijzen.