Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Halmaal

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Halmaal? Geholpen door de Energiehunter vind je moeiteloos alle erkende energieleveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ & Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Halmaal prijstechnisch het meest interessant is. Verder tref je op onze website handige informatie over items als energiegebruik in de regio en info over een energieneutrale woning. Bovendien geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sint-Truiden
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 460,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Halmaal?

Wij zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Halmaal. Van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel is het aanbod ongeveer 30 energie aanbieders. Deze bedrijven werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Halmaal voor jou is? Geef snel jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de energietarievenvergelijker tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Halmaal, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van filters in de prijzenvergelijker zoekt men gemakkelijk een contract dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Halmaal

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De producten van aanbieders en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder rekent weer aparte prijzen voor transport. De netbeheerder van stroom in Halmaal betreft Inter-Energa. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Sint-Truiden wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Halmaal

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Sint-Truiden
 • CV ketel: Cenvax
 • Groene stroom: 20,30%
 • Postcode: 3800
 • Verbruik stookolie: 1620 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-halmaal

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Halmaal is dit gemiddeld zo’n 1470 m3 + 3420 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze factoren bepalen de energiekosten.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Wat betreft contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het slim om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle grote energie aanbieders. Bij alle pakketten zie jij informatie zoals herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Halmaal, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante aanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de maatschappij. Bijv. www.lampiris.be en ook www.eneco.be. Jouw toekomstige energie-partij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Halmaal


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €310 rendement bieden. Desondanks, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be check je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Praktisch advies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigtip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bezuinigtip 5: combineer verschillende kleuren was

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Halmaal. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Halmaal. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verzorgt je gekozen gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een beschikbare partij. Denk aan Eneco, ENGIE en ZENO. Ook selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Je aanstaande energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door www.energiehunter.be tref je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lagere onkosten en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Halmaal vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Halmaal en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Halmaal

Het gros van de aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Halmaal. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de selectie “Groene stroom uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Halmaal vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Sint-Truiden zien we verscheidene projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3800. In deze buurt kan je soms relatief goedkoop meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Elegant prijzen april 2024.