Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zepperen

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Zepperen? Dankzij de energievergelijker doorzoek je gemakkelijk alle bekende leveranciers. Voorbeelden zijn Luminus en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Zepperen de scherpste prijs kan bieden. Daarbij bekijk je via de Energiehunter uitgebreide informatie over zaken zoals energieaansluitingen en verschillende contracttypes. Voorts geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sint-Truiden
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenvergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 215,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Zepperen?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Zepperen. Van Essent tot Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment kun je kiezen uit circa 30 organisaties. Deze aanbieders lopen allemaal via de infrastructuur van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke energie-aanbieders er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zepperen is voor jouw situatie? Geef snel de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, energiemaatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een gasstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze energie vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Zepperen, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Met behulp van selecties maken in de prijzenvergelijker detecteert men eenvoudig een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Zepperen

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De pakketten van maatschappijen en de kosten variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder rekent weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Zepperen heet Inter-Energa. De tarieven van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Sint-Truiden is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Zepperen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Sint-Truiden
 • Populair merk: Fasto
 • Groene energie: 20,60%
 • Postcode: 3800
 • Mazout consumptie: 1650 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-zepperen

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Zepperen ligt dat gemiddeld op circa 1485 m3 en 3435 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Meestal is het verstandig om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle grote energie aanbieders. Van ieder contract lees je voorwaarden over herkomst energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Zepperen, en de eventuele korting. Kies de organisatie die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante actie beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de energiemaatschappij. Zoals www.engie.be en ook www.trevion.be. Jouw aanstaande aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Zepperen


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €255 rendement bieden. Evenwel, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Op deze pagina vind jij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: nemen van led verlichting
 • Advies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bespaartip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bespaartip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Advies 5: zet de verwarming een graadje lager

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Zepperen. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Zepperen. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang jij jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt je gekozen leverancier de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris of natuurlijk ZENO. Daarna bepaal je de startdatum van het abonnement. Je geselecteerde energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van onze vergelijker achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door goedkope prijzen en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Zepperen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Zepperen en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Zepperen

Bijna alle energie aanbieders ondersteunen ondertussen groene stroom in Zepperen. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Ga dan voor de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Zepperen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Sint-Truiden zijn er allerlei activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3800. In deze buurt kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Engie.