Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wilderen

Snel energie vergelijken in Wilderen? Met behulp van onze vergelijker vind je snel en simpel alle erkende bedrijven. Je kunt denken aan Eneco en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Wilderen de laagste prijs hanteert. Daarnaast tref je op onze website bruikbare informatie over zaken als o.a. wat een geschikt overstapmoment is en salderen. Daarbij komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Truiden
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,4
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle energiebedrijvenbij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 210,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Wilderen?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in de regio Wilderen. Dat loopt uiteen van Antargaz tot en met Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 25 bedrijven. Zij zijn allemaal aangesloten op het net van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke maatschappijen er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wilderen is? Voer hieronderje persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas en stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij onze tarievencheck achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Wilderen, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van selecties maken in de energievergelijker zoekt men eenvoudig een energie-abonnement dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Wilderen

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Verstand van zaken!

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van energiemaatschappijen en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder verwerkt weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Wilderen heet Inter-Energa. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Sint-Truiden is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Wilderen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Sint-Truiden
 • Populaire CV: Nibe
 • Groene energie: 21,00%
 • Postcodegebied: 3803
 • Verbruik Mazout: 1690 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,4
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-wilderen

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Wilderen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1505 m3 plus 3455 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Dikwijls is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle grote maatschappijen en contracten. Bij alle contracten achterhaal jij gegevens over herkomst energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Wilderen, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die past bij jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie kortingsactie in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.engie.be + www.aspiravi.be. De door jou gekozen energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Wilderen


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €360 korting realiseren. Maar, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters bieden wij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Praktische tip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Advies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Praktische tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Wilderen. Op die manier ben je het voordeligst uit. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Wilderen. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel regelt je betreffende energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bijv. Luminus, ENGIE of Wase Wind. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je geselecteerde gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.watz.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lagere tarieven en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Wilderen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Wilderen en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Wilderen

Tal van maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Wilderen. Toch is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan zeker weten “Groen uit NL”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Wilderen vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Sint-Truiden bestaan er tegenwoordig diverse plannen volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3803. In deze buurt kan je in toenemende mate extra voordelig participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Luminus.