Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Borgloon

Op je gemak energie vergelijken in Borgloon? Geholpen door onze vergelijker doorzoek je overzichtelijk alle relevante energieleveranciers als o.a. Luminus & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Borgloon prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast tref je op onze website nuttige informatie informatie over topics als overstappen en verschillende contractsoorten. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Borgloon
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders bij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 350,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Borgloon?

Wij zien erg veel energieleveranciers in Borgloon. Van Antargaz tot aan Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 40 aanbieders. Deze aanbieders lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Borgloon is op dit moment? Voer gemakkelijk jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door onze tarievencheck bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Borgloon, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Middels filteren in de tool zoekt men moeiteloos een contract dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Borgloon

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Online account

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas en stroom organisaties en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders van het net verbonden zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Borgloon heet Inter-Energa. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Borgloon is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Borgloon

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Borgloon
 • CV Merk: Watts
 • Groene stroom: 0,388%
 • Centrale postcode: 3840
 • Mazout consumptie: 2070 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-borgloon

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Borgloon is dit gemiddeld zo’n 1415 m3 en 3460 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom contracttermijn kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Normaal kan het uit om jaarlijks een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van alle abonnementen vind je info als oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Borgloon, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die past bij de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie kortingsactie gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de pagina van het energiebedrijf. Bijv. www.luminus.be en www.comfortenergy.be. De nieuwe energie-partij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Borgloon


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €375 opleveren. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters check je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: kies voor vloerverwarming
 • Tip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bezuinigadvies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bespaartip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bezuinigadvies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: maak een sport van het overstappen in Borgloon. Zo ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld is het principe: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Borgloon. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij ieder jaar deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verzorgt jouw nieuwe leverancier het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een beschikbare partij. Zoals Luminus, Lampiris en ook Poweo. Ook kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij deze website check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.ecopower.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lagere onkosten en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Borgloon vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Borgloon en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Borgloon

Bijna alle bedrijven faciliteren onderwijl groene stroom in Borgloon. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Neem dan het filter “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Borgloon vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Borgloon zijn er vele plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3840. In deze regio kan je soms heel gunstig deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Luminus afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente