Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Broekom

Op je gemak energie vergelijken in Broekom? Via www.energiehunter.be vind je snel en simpel alle interessante energie aanbieders als bijvoorbeeld Watz en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Broekom het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens lees je via de Energiehunter praktische info over zaken als o.a. het ideale overstapmoment en info over de enkele of dubbele meter. Daarbij verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Borgloon
Netbeheerder Elektra:Intermosane Vlaanderen
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote organisaties in een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 445,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Broekom?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Broekom. Dit loopt van Lampirus tot aan Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags is het aanbod ongeveer 40 maatschappijen. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het net van Intermosane Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Weten welke aanbieders mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Broekom is voor jouw situatie? Vul direct jouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Bij stroom en gas storingen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk ook naar service. Per slot van rekening zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energiehunter achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Broekom, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Middels selecties maken in de energievergelijker check jij simpel en snel een contract dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Broekom

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Zelf verbruik in de gaten houden

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom maatschappijen en de kosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Broekom is Intermosane Vlaanderen. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Borgloon valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Broekom

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Borgloon
 • CV ketel: Watts
 • Groene stroom: 21,60%
 • Hoofdpostcode: 3840
 • Mazout: 1750 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Vlaanderen
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-broekom

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit zijn omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Broekom is het gemiddelde verbruik ong. 1535 m3 en nog eens 3485 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten bepalen de energiekosten.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Normaal is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij elk contract vind je data zoals soort stroom/gas, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Broekom, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele leverancier gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de onderneming. O.a. www.octaplus.be en www.antargaz.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Broekom


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €395 besparen. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina check je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: let op het energielabel
 • Praktische tip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Praktische tip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Advies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaaradvies 5: neem een energiezuinige airco

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Broekom. Daarna bespaar je het meeste geld. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Veelal worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En vaak krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie is de stelregel: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Broekom. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt jouw nieuwe organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een beschikbare energieleverancier. Onder andere Luminus, ENGIE + Comfort Energy. Bij de volgende stap bespreek je de startdatum van het abonnement. Jullie toekomstige gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij energiehunter.be check je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Via goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Broekom vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Broekom en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Broekom

De meeste organisaties leveren momenteel groene stroom in Broekom. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte “groen” genoemd. 100% zeker weten dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Broekom vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Borgloon bestaan er verscheidene plannen volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3840. In deze plaats kan je in toenemende mate extra voordelig meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Poweo.