Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bommershoven

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Bommershoven? Geholpen door deze website ontdek je snel en simpel alle verkrijgbare energieleveranciers als Watz & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Bommershoven het goedkoopste contract aanbiedt. Verder bekijk je op deze website belangrijke informatie over zaken als bijv. energieaansluitingen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Bovendien vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Borgloon
Netbeheerder Elektra:Intermosane Vlaanderen
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,288
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders bij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Gemiddelde besparing van € 350,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Bommershoven?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Bommershoven. Dat loopt van Poweo tot aan Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 40 leveranciers. Deze leveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Intermosane Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bommershoven voor jou is? Geef direct jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze tarievencheck bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Bommershoven, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Geholpen door filters in de tool ontdek jij verrassend eenvoudig een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Bommershoven

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Online inzicht in verbruik
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Online facturen bekijken

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen december 2023)

De beschikbare producten organisaties en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Bommershoven heet Intermosane Vlaanderen. De kosten van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Borgloon wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Bommershoven

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Borgloon
 • Populaire CV: Sime
 • Groene energie: 21,50%
 • Centrale postcode: 3840
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1740 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Vlaanderen
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-bommershoven

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Bommershoven ligt dat gemiddeld op circa 1530 m3 en 3480 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je genereert. De genoemde zaken dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van contractduur kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Vaak is het verstandig om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle interessante aanbieders van energie. Bij alle pakketten vind jij voorwaarden m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Bommershoven, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die rijmt met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie aanbieding gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.engie.be of www.energypeople.be. Jouw aanstaande maatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Bommershoven


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in december 2023 kan meer dan €315 bonus betekenen. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Op deze pagina profiteer je van 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: draai geen halve wasjes
 • Advies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bespaaradvies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Praktisch advies 4: het dak isoleren.
 • Advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Bommershoven. In dat geval is de besparing het grootst. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Bommershoven. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je toekomstige gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste of voordeligste maatschappij. Denk aan OCTA+, Essent of Trevion. Ook bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jullie betreffende energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij de energievergelijker vind je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Bommershoven vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Bommershoven en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Bommershoven

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders leveren momenteel groene stroom in Bommershoven. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval de selectie “Groene energie uit NL”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Bommershoven vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Borgloon onderscheiden we diverse stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3840. Als inwoner van deze plaats kan je vaak financieel aantrekkelijk participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Elegant.