Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gors-Opleeuw

Snel online energie vergelijken in Gors-Opleeuw? Middels onze website vergelijk je eenvoudig alle interessante bedrijven als bijv. Luminus en Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Gors-Opleeuw het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien bekijk je op deze pagina waardevolle informatie over onderwerpen als energiebesparing in huis en duurzame verwarmingsbronnen. Daarbij komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Borgloon
Netbeheerder Elektra:Intermosane Vlaanderen
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Eenvoudig besparen tot wel € 245,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Gors-Opleeuw?

We zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Gors-Opleeuw. Van Poweo tot een speler als OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 20 bedrijven. Deze maken allemaal gebruik van het net van Intermosane Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke energiemaatschappij mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gors-Opleeuw is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas & stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een storing, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Via de energievergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Gors-Opleeuw, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Geholpen door jouw input in de vergelijkingstool detecteert men zonder problemen een energiecontract dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Gors-Opleeuw

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Handige website

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van gas & stroom leveranciers en de onkosten wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Gors-Opleeuw is Intermosane Vlaanderen. De kosten voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Borgloon wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Gors-Opleeuw

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Borgloon
 • Populair merk: Weishaupt
 • Groene energie: 21,70%
 • Centrale postcode: 3840
 • Verbruik stookolie: 1760 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Vlaanderen
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-gors-opleeuw

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste de basisinfo. Dit zijn omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Gors-Opleeuw is dat gemiddeld 1540 m3 plus 3490 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze factoren hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Omtrent abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Veelal kan het uit om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij alle pakketten lees je gegevens met betrekking tot type stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Gors-Opleeuw, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele kortingsactie gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Denk aan www.energie2030.be en ook www.ecopower.be. Jouw nieuwe aanbieder regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Gors-Opleeuw


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €380 besparen. Maar, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Onderstaand tref jij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bezuinigadvies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bespaaradvies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Advies 5: profiteer van gratis daglicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Gors-Opleeuw. Dan is de besparing het grootst. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen switchen, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Gors-Opleeuw. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij een jaarcontract ontvang jij jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert jouw aanstaande leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een beschikbare maatschappij. Bijv. Eneco, ENGIE en Comfort Energy. Vervolgens selecteer je wanneer het contract in moet gaan. De gekozen gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van energiehunter.be check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lagere tarieven en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Gors-Opleeuw vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Gors-Opleeuw en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Gors-Opleeuw

Het merendeel van de energie aanbieders faciliteren ondertussen groene stroom in Gors-Opleeuw. Toch kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Gors-Opleeuw vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Borgloon bestaan er vele activiteiten rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3840. In deze regio kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Check ook Antargaz.