Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kuttekoven

Meteen energie vergelijken in Kuttekoven? Via de energievergelijker vind je gemakkelijk alle grote energieleveranciers als bijv. Luminus en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Kuttekoven voor jou de beste prijs heeft. Tevens lees je via onze vergelijker handige info over thema’s als overstappen en verschillende contracttypes. Ook geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Borgloon
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenin een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 260,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Kuttekoven?

Wij zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Kuttekoven. Dit loopt van Lampirus tot Mega, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment tellen we ruim 20 energie aanbieders. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke energie-organisaties tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kuttekoven is die past bij jouw verbruik? Vul gelijk de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een gasstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door onze handige vergelijker ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Kuttekoven, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van keuzes in de Energiehunter checkt men verrassend eenvoudig een energieproduct dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Kuttekoven

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Online grip op je kosten

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de onkosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net heeft weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Kuttekoven is Inter-Energa. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Borgloon is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Kuttekoven

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Borgloon
 • Populaire CV: Wolf
 • Groene stroom: 22,60%
 • Hoofdpostcode: 3840
 • Mazout: 1850 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-kuttekoven

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Dit zijn aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Kuttekoven is dat gemiddeld 1585 m3 en 3320 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Dit alles dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Ten opzichte van contracten kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het verstandig om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle erkende energieleveranciers. Van alle pakketten zoek je specificaties zoals herkomst van stroom en gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Kuttekoven, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die aansluit op jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede aanbieder tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de aanbieder. Denk aan www.lampiris.be en ook www.elegant.be. De gekozen leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Kuttekoven


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €355 korting realiseren. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna check jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bezuinigadvies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Advies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bespaaradvies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Advies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Kuttekoven. Zodoende ben je het voordeligst uit. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Kuttekoven. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verzorgt jouw geselecteerde organisatie de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een nieuwe leverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of Comfort Energy. Tevens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Je geselecteerde energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de energievergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere tarieven en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Kuttekoven vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Kuttekoven en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Kuttekoven

Veel maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Kuttekoven. Echter zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groen uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Kuttekoven vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Borgloon kennen we nogal wat plannen binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3840. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate heel gunstig meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Comfort Energy contract.