Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hoepertingen

Eenvoudig energie vergelijken in Hoepertingen? Door gebruik te maken van deze website check je gemakkelijk alle verkrijgbare leveranciers. Je kunt denken aan Eneco en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Hoepertingen de laagste prijs biedt. Daarnaast verzamel je op energiehunter.be waardevolle info over zaken als het ideale overstapmoment en de slimme meter. Voorts verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Borgloon
Netbeheerder Elektra:Intermosane Vlaanderen
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire maatschappijennaast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar tot wel € 490,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Hoepertingen?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Hoepertingen. Dit varieert van Poweo tot aanbieders zoals Luminus, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 35 maatschappijen. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Intermosane Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke leveranciers in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hoepertingen is voor jouw verbruik? Voer moeiteloos de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Door middel van onze handige vergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Hoepertingen, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van filters in de prijzenvergelijker vind je probleemloos een abonnement dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Hoepertingen

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Online account

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom leveranciers en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Hoepertingen heet Intermosane Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Borgloon wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Hoepertingen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Borgloon
 • CV Merk: Elco
 • Aandeel groen: 22,20%
 • Postcode: 3840
 • Aantal mazout liters: 1810 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Vlaanderen
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-hoepertingen

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Hoepertingen ligt dit gemiddeld op 1565 m3 + 3300 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Betreffende prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het een goed idee om eens per jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een lijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement zie je info zoals type stroom/gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Hoepertingen, en de eventuele korting. Kies de organisatie die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een relevante aanbieder in het lijstje? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Zoals www.luminus.be + www.poweo.be. Jouw nieuwe energie-partij regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Hoepertingen


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €290 rendement bieden. Maar, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna tref je 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktisch advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bespaartip 3: sloffen dragen in huis.
 • Tip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Tip 5: check regelmatig de radiatoren

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Hoepertingen. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Doorgaans worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En wellicht krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Hoepertingen. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt je gekozen energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste energieaanbieder. Denk aan Luminus, ENGIE of Belpower. Ook kies je de startdatum van het abonnement. De geselecteerde energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via energiehunter.be achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lage prijzen en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Hoepertingen vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Hoepertingen en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Hoepertingen

Het merendeel van de maatschappijen faciliteren op dit moment groene stroom in Hoepertingen. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene stroom uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Hoepertingen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Borgloon bestaan er tegenwoordig vele stappen volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3840. In deze plaats kan je soms vrij voordelig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Luminus contract.