Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gotem

Meteen energie vergelijken in Gotem? Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je moeiteloos alle erkende energieleveranciers zoals Watz en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Gotem de laagste prijs hanteert. Verder verzamel je op deze website nuttige informatie informatie over zaken als bijv. tarieven en de slimme meter. Bovendien bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Borgloon
Netbeheerder Elektra:Intermosane Vlaanderen
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 270,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Gotem?

We zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Gotem. Dat gaat van Eneco tot aanbieders zoals Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. In juli 2024 heb je de keuze uit zo’n 20 organisaties. Deze leveranciers werken allemaal op basis van de infrastructuur van Intermosane Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gotem is op dit moment? Voer gemakkelijk de eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas en stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Via de vergelijkingstool bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Gotem, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v de keuzevakjes in onze vergelijker achterhaalt men eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Gotem

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom leveranciers en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Gotem is Intermosane Vlaanderen. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Borgloon wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Gotem

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Borgloon
 • Populair merk: ACV
 • Aandeel duurzaam: 21,80%
 • Postcode: 3840
 • Mazout consumptie: 1770 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intermosane Vlaanderen
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-gotem

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dit gaat over omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Gotem is het gemiddelde verbruik ong. 1545 m3 & 3495 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Al deze zaken dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Normaliter is het gunstiger om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle grote aanbieders van energie. Bij alle pakketten zoek je gegevens als type energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Gotem, en de overstapbonus. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende actie gespot? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de onderneming. Denk aan www.engie.be en www.belpower.be. Jouw nieuwe energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Gotem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €305 korting realiseren. Toch, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Via de energiehunter check jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bezuinigtip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bespaaradvies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Advies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Advies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Gotem. Zodanig ben je het voordeligst uit. Maar, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Vaak worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Gotem. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard regelt je aanstaande energieleverancier het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Denk aan OCTA+, Lampiris of ZENO. Daarna bespreek je de startdatum van het abonnement. Jouw nieuwe organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van onze vergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lage prijzen en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Gotem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Gotem en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Gotem

Een groot deel van de maatschappijen ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Gotem. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Neem dan de optie “Groen uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Gotem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Borgloon zien we nogal wat stappen met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3840. In deze woonplaats kan je meer en meer extra voordelig meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Engie contract.