Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jesseren

Zonder problemen energie vergelijken in Jesseren? Aan de hand van deze website achterhaal je gemakkelijk alle erkende leveranciers zoals Engie en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Jesseren de scherpste prijs kan bieden. Verder vind je via de Energiehunter uitgebreide informatie over onderwerpen als het ideale overstapmoment en verschillende contracttypes. Voorts komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Borgloon
Netbeheerder Elektra:Intermosane Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 455,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Jesseren?

Wij zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Jesseren. Dat gaat van Antargaz tot en met Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel is het aanbod ongeveer 25 organisaties. Deze gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Intermosane Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energiebedrijven er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jesseren is in mei 2024? Geef eenvoudig jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een storing, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk ook naar service. Uiteindelijk zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Via de energiehunter vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Jesseren, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door de keuzevakjes in de prijzenvergelijker bekijken jullie verrassend eenvoudig een product dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Jesseren

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van gas en stroom maatschappijen en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder heeft eigen prijsstellingen voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Jesseren heet Intermosane Vlaanderen. De kosten van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Borgloon is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Jesseren

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Borgloon
 • Populaire CV: Junkers
 • Groene energie: 22,30%
 • Postcode: 3840
 • Aantal mazout liters: 1820 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-jesseren

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Start met de basisinformatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Jesseren bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1570 m3 en 3305 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Al deze zaken dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Veelal loont het om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle grote energie aanbieders. Bij ieder contract tref je details m.b.t. soort stroom/gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Jesseren, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante leverancier gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.energie2030.be + www.comfortenergy.be. De nieuwe aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Jesseren


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €325 voordeel geven. Desalniettemin, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder lees je 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bespaartip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaaradvies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bespaartip 5: laat lichten niet onnodig branden

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Jesseren. Op die manier bespaar je het meeste geld. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je switchen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Jesseren. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verzorgt de aankomende organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Zoals Eneco, ENGIE of natuurlijk Belpower. Vervolgens selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jouw geselecteerde gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.aspiravi.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lage kosten en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Jesseren vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Jesseren en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Jesseren

Het gros van de energiemaatschappijen leveren momenteel groene stroom in Jesseren. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Neem dan de selectie “Groen uit NL”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Jesseren vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Borgloon bestaan er nogal wat acties volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3840. In deze omgeving kan je soms extra voordelig participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Mega contract.