Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rijkel

Zonder problemen energie vergelijken in Rijkel? Dankzij de Energiehunter ontdek je gemakkelijk alle grote bedrijven als Luminus en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Rijkel de beste deal heeft! Voorts verzamel je op deze pagina bruikbare info over topics als o.a. energieaansluitingen en vaste en variabele tarieven. Ook bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Borgloon
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders in een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 200,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Rijkel?

Er zijn flink wat energieleveranciers voorhanden in Rijkel. Dat gaat van Lampirus tot en met Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel tellen we ruim 30 organisaties. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rijkel is die past bij jouw verbruik? Voer eenvoudig de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas & stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een storing, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door onze energie vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Rijkel, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Geholpen door filteren in de Energiehunter achterhaalt men gemakkelijk een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Rijkel

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de energietarieven verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders van het net op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Rijkel is Inter-Energa. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Borgloon wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Rijkel

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Borgloon
 • CV Merk: Bosch
 • Aandeel duurzaam: 22,70%
 • Hoofdpostcode: 3840
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1860 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-rijkel

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met jouw basisgegevens. Dit zijn samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Rijkel is dat gemiddeld 1590 m3 + 3325 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. De data die je invult zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het verstandig om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle interessante aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen zie jij voorwaarden als type stroom/gas, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Rijkel, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante korting tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Denk aan www.energie2030.be en ook www.wasewind.be. Jouw nieuwe leverancier neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Rijkel


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €285 rendement bieden. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina tref jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bespaartip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bezuinigadvies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaaradvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Rijkel. Dan is de besparing het grootst. Let op, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. In de regel worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland is het principe: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Rijkel. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar deze scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt de betreffende organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste energieleverancier. Bijv. Eneco, Essent + Eni. Daarna neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). De toekomstige energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lage kosten en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Rijkel vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Rijkel en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Rijkel

Tal van leveranciers bieden momenteel groene stroom in Rijkel. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Rijkel vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Borgloon zien we steeds meer initiatievenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3840. In deze plaats kan je meer en meer vrij voordelig deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Elegant contract.