Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Voort

Direct energie vergelijken in Voort? Aan de hand van energiehunter.be vergelijk je moeiteloos alle bekende leveranciers. Voorbeelden zijn Watz en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Voort prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vergaar je via onze vergelijker praktische informatie over onderwerpen als o.a. verbruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Voorts komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Borgloon
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle leveranciersonder elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Eenvoudig besparen tot wel € 485,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Voort?

Wij zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Voort. Dit loopt van Antargaz tot Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 40 energieleveranciers. Zij werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Inter-Energa. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Voort is voor jouw verbruik? Geef hierna jouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Door middel van onze energie vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Voort, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via filters in de tool vinden jullie simpel en snel een energieproduct dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Voort

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Eigen account

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom leveranciers en de tarieven zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor transport. De netbeheerder van het stroom in Voort heet Inter-Energa. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Borgloon is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Voort

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Borgloon
 • Populaire CV: Agpo
 • Groene stroom: 22,80%
 • Postcode: 3840
 • Mazout: 1870 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-voort

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Voort is dit gemiddeld zo’n 1595 m3 + 3330 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Deze aspecten beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Inzake prijszekerheid kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het een goed idee om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle grote leveranciers en contracten. Bij ieder pakket check je data als herkomst van stroom en gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Voort, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie aanbieding tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van het energiebedrijf. Denk aan www.lampiris.be en ook www.comfortenergy.be. De nieuwe energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Voort


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €340 besparen. Maar, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters vind je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigtip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Praktische tip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Advies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bespaaradvies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Voort. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in de basis: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Voort. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg jij alle jaren een scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt je geselecteerde gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en kies een beschikbare maatschappij. Bijv. OCTA+, ENGIE en ook Poweo. Daarnaast kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw aanstaande energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Middels de energievergelijker check je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eni.com, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Voort vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Voort en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Voort

Tal van organisaties verschaffen momenteel groene stroom in Voort. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval de optie “Groen uit NL”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Voort vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Borgloon zien we diverse projectenvolledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3840. In de regio kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk ook Poweo contract.