Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hamont-Achel

Snel online energie vergelijken in Hamont-Achel? Via deze website tref je overzichtelijk alle verkrijgbare maatschappijen zoals Mega & Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Hamont-Achel de laagste prijs biedt. Verder verzamel je via de Energiehunter praktische informatie over thema’s als o.a. energiebesparing in huis en salderen. Verder geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hamont-Achel
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire maatschappijennaast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Gemiddelde besparing van € 430,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Hamont-Achel?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Hamont-Achel. Dat loopt uiteen van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel tellen we ruim 25 providers. Deze gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hamont-Achel is voor jouw situatie? Geef vlug jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de energiehunter ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Hamont-Achel, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door selecties maken in de energievergelijker vind je gemakkelijk een contract dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Hamont-Achel

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de energietarieven verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Hamont-Achel heet Inter-Energa. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Hamont-Achel valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Hamont-Achel

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Hamont-Achel
 • CV ketel: Elco
 • Groene energie: 0,394%
 • Postcode: 3930
 • Mazout consumptie: 2130 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-hamont-achel

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Hamont-Achel is dat gemiddeld 1445 m3 & 3490 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Rondom contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Meestal is het gunstiger om eens per jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Van alle pakketten zie je details over type stroom/gas, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Hamont-Achel, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die past bij jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende prijsaanbieding tegengekomen? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.engie.be + www.comfortenergy.be. De nieuwe maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Hamont-Achel


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €335 korting realiseren. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder bekijk jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bespaaradvies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Tip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Praktisch advies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Praktische tip 5: Benut de pompschakelaar

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Hamont-Achel. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Echter, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in de basis: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Hamont-Achel. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt je nieuwe energieleverancier de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een nieuwe maatschappij. Zoals OCTA+, Essent + Trevion. Hierna neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Je aanstaande gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij energiehunter.be achterhaal je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.antargaz.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lage kosten en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hamont-Achel vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Hamont-Achel en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Hamont-Achel

Het merendeel van de energie aanbieders ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Hamont-Achel. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Neem dan het filter “Groene energie uit NL”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Hamont-Achel vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Hamont-Achel bestaan er nogal wat stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3930. In deze buurt kan je vaak relatief goedkoop meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler integreren
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Poweo afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente