Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Achel

Snel online energie vergelijken in Achel? Aan de hand van de energievergelijker ontdek je supersnel alle beschikbare energie aanbieders als Watz en Lampirus. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Achel de laagste prijs biedt. Ook vergaar je op onze website bruikbare informatie over onderwerpen als maatschappijen en info over een energieneutrale woning. Bovendien vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hamont-Achel
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote providers onder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparing loopt op tot € 355,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Achel?

Wij zien enorm veel energieleveranciers in Achel. Van Lampirus tot aanbieders zoals OCTA+, de keuze is enorm. Vandaag zijn het zo’n 20 organisaties. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Weten welke bedrijven je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Achel is in april 2024? Geef hieronderje persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Oftewel: kijk ook naar service. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Achel, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in onze vergelijker vindt men verrassend eenvoudig een energieproduct dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Achel

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Achel is Inter-Energa. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Hamont-Achel is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Achel

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Hamont-Achel
 • CV ketel: Bosch
 • Groene stroom: 25,70%
 • Postcode: 3930
 • Verbruik Mazout: 2160 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-achel

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Achel is dat gemiddeld 1535 m3 + 3475 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Dit alles bepalen de kosten van energie.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contractduur kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal loont het om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle mogelijke energie aanbieders. Bij ieder abonnement achterhaal je specificaties als oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Achel, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante leverancier gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. O.a. www.engie.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Achel


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €285 besparen. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Onderstaand tref jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Tip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bezuinigtip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Tip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bezuinigtip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Achel. Zodoende bespaar je het meeste geld. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Achel. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang jij elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans regelt je nieuwe aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Denk aan OCTA+, ENGIE of Wase Wind. Ook bepaal je de startdatum van het abonnement. Jullie toekomstige gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.trevion.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Achel vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Achel en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Achel

Bijna alle bedrijven faciliteren onderwijl groene stroom in Achel. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders 100% transparant zijn? Kies in dat geval de optie “Groene stroom uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Achel vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Hamont-Achel zien we diverse projectenvolledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3930. In deze plaats kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook OCTA+ afsluiten.