Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Neerpelt

Gemakkelijk energie vergelijken in Neerpelt? Dankzij de Energiehunter doorzoek je probleemloos alle interessante leveranciers. Voorbeelden zijn Engie & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Neerpelt de scherpste prijs kan bieden. Bovendien vind je op deze pagina uitgebreide informatie over items zoals maatschappijen en salderen. Ook verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Pelt
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 205,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Neerpelt?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in Neerpelt. Dit loopt van Antargaz tot Luminus, de keuze is enorm. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 40 leveranciers. Zij werken allemaal op basis van de leidingen van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Neerpelt is voor jouw verbruik? Vul snel de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas en stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een storing, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Door middel van onze prijzencheck tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Neerpelt, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van selecties in de tool ontdekken jullie probleemloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Neerpelt

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Meerdere contracten

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van gas en stroom maatschappijen en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere netbeheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Neerpelt is Inter-Energa. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Pelt valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Neerpelt

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Pelt
 • CV ketel: Vaillant
 • Aandeel duurzaam: 25,50%
 • Hoofdpostcode: 3910
 • Mazout: 2140 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-neerpelt

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dit zijn de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Neerpelt is dit gemiddeld zo’n 1525 m3 en 3465 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Met betrekking tot prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. In de regel is het verstandig om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een tabel met alle grote aanbieders + contracten. Van elk contract check jij gegevens met betrekking tot type stroom/gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Neerpelt, en de overstapbonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een goede kortingsactie gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Denk aan www.essent.be en www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Neerpelt


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €255 winst geven. Daartegenover, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter profiteer je van 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: de verwarming omlaag doen
 • Bespaartip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Praktisch advies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Praktisch advies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Neerpelt. Daarna betaal je het minst voor je energie. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En vaak krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt werkt het zo: langlopende contracten zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Neerpelt. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verzorgt de aankomende energie-aanbieder de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en ook Aspiravi. Hierna neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie gekozen energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Middels deze website bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.zeno.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lagere onkosten en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Neerpelt vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Neerpelt en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Neerpelt

De meeste maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Neerpelt. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Neerpelt vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Pelt zijn er diverse initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3910. In deze buurt kan je soms relatief goedkoop participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Essent afsluiten.