Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vorsen

Meteen energie vergelijken in Vorsen? Dankzij deze website ontdek je overzichtelijk alle interessante energiebedrijven als Engie en Poweo. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Vorsen voor jou de beste prijs heeft. Bovendien vergaar je op energiehunter.be praktische informatie over zaken als bijv. maatschappijen en vaste of variabele tarieven. Daarbij bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gingelom
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties bij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Gemiddelde besparing van € 450,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Vorsen?

We zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Vorsen. Van Lampirus tot Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 25 aanbieders. Deze maatschappijen werken uitsluitend met de infrastructuur van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke maatschappijen je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vorsen is voor jouw verbruik? Voer gemakkelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Door middel van onze handige vergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Vorsen, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van jouw input in de tarievenvergelijker vind jij zonder problemen een contract dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Vorsen

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat kost energie in de regio? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten gas en stroom aanbieders en de kosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Vorsen is Inter-Energa. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Gingelom wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Informatie over Vorsen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Gingelom
 • Populaire CV: Atag
 • Aandeel duurzaam: 24,90%
 • Centrale postcode: 3890
 • Aantal mazout liters: 2080 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-vorsen

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de basisinformatie. Dit zijn samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Vorsen ligt dat gemiddeld op circa 1495 m3 en nog eens 3435 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Al deze zaken dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Betreffende abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. In de regel is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle erkende energieleveranciers. Bij ieder abonnement achterhaal jij data m.b.t. herkomst van stroom en gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Vorsen, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een passende kortingsactie gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de maatschappij. O.a. www.essent.be of natuurlijk www.belpower.be. Jouw nieuwe leverancier zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Vorsen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €265 opleveren. Daartegenover, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Op deze pagina vind je 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bezuinigadvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaaradvies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Advies 4: geen open haard gebruiken.
 • Praktische tip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Vorsen. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En daarnaast wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Vorsen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt de betreffende energie-aanbieder de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste leverancier. Denk aan Eneco, Lampiris en Elegant. Tevens bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie betreffende aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van energiehunter.be tref je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via voordelige prijzen en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Vorsen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Vorsen en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Vorsen

Tal van maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Vorsen. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker voor “Groen uit NL”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Vorsen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Gingelom onderscheiden we verscheidene stappen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3890. In deze buurt kan je soms zeer betaalbaar meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Lampirus abonnement.