Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jeuk

Op je gemak energie vergelijken in Jeuk? Geholpen door energiehunter.be check je probleemloos alle bekende energiebedrijven als Watz en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Jeuk de laagste prijs hanteert. Daarnaast vind je op onze website uitgebreide informatie over zaken als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en info over het gasvrij maken van jouw woning. Ook bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gingelom
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende bedrijven naast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 495,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Jeuk?

We zien flink wat energieleveranciers actief in Jeuk. Dit loopt van Lampirus tot Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel is het aanbod ongeveer 35 bedrijven. Deze bedrijven werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jeuk is in april 2024? Voer vlug je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Dankzij onze energie check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Jeuk, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Dankzij de keuzevakjes in onze vergelijker bekijk je probleemloos een energieproduct dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Jeuk

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Duidelijke website

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De condities van gas en stroom organisaties en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Jeuk is Inter-Energa. De prijzen van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Gingelom is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Jeuk

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Gingelom
 • CV Merk: Sime
 • Aandeel groen: 24,50%
 • Centrale postcode: 3890
 • Mazout: 2040 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-jeuk

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Jeuk ligt dat gemiddeld op circa 1475 m3 + 3415 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze aspecten beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Met betrekking tot prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal loont het om jaarlijks een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een tabel met alle grote energiebedrijven. Bij ieder abonnement bekijk je informatie m.b.t. herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Jeuk, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie korting beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Onder andere www.energie2030.be of www.antargaz.be. De betreffende energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Jeuk


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €360 opleveren. Maar, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters check je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: ventileer kort en bewust
 • Tip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Advies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bezuinigadvies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Advies 5: laat lichten niet onnodig branden

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Jeuk. Zo betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En als je geluk hebt is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Jeuk. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang jij ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard regelt de aankomende gas en stroom organisatie de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste of meest populaire leverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris of Watz. Bij de volgende stap selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jullie nieuwe gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van energiehunter.be ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.poweo.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Jeuk vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Jeuk en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Jeuk

Het merendeel van de organisaties ondersteunen ondertussen groene stroom in Jeuk. Op dit front zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Jeuk vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Gingelom zijn er steeds meer opdrachten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3890. In deze regio kan je soms extra voordelig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook OCTA+ abonnement.