Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Opheers

Snel online energie vergelijken in Opheers? Met behulp van www.energiehunter.be achterhaal je overzichtelijk alle grote aanbieders als bijvoorbeeld Eneco en Comfort Energy. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Opheers de laagste prijs biedt. Bovendien tref je op energiehunter.be praktische informatie over zaken als energiebelastingen en handige bespaartips. Verder bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Heers
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,43
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersin een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 485,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Opheers?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Opheers. Van Lampirus tot een speler als Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment kun je kiezen uit circa 40 aanbieders. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het net van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke leveranciers er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Opheers is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas en stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Middels de vergelijkingstool achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Opheers, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van de keuzevakjes in de vergelijkingstool zoek je gemakkelijk een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Opheers

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Opheers heet Inter-Energa. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Heers valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Opheers

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Heers
 • CV Merk: Nibe
 • Aandeel groen: 24,00%
 • Centrale postcode: 3870
 • Mazout verbruik: 1990 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,43
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-opheers

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Opheers is dit gemiddeld zo’n 1450 m3 en 3390 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. In algemene zin is het voordeliger om ieder jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle grote energie aanbieders. Van ieder pakket lees je voorwaarden met betrekking tot herkomst energie, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Opheers, en de overstapbonus. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een passende leverancier tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.energie2030.be en ook www.eneco.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Opheers


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €395 voordeel geven. Daartegenover, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Onderstaand profiteer je van 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Advies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigtip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bespaartip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bespaartip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Opheers. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Veelal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Opheers. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt je aanstaande gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste energieleverancier. Bijv. Luminus, Lampiris of Ecopower. Tevens kies je de ingangsdatum van het contract. Je betreffende gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Met behulp van de energievergelijker tref je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.zeno.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Opheers vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Opheers en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Opheers

Een groot deel van de organisaties leveren vandaag de dag groene stroom in Opheers. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Opheers vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Heers zijn er diverse opdrachten met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3870. In deze buurt kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Poweo tarieven.