Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kortijs

Direct energie vergelijken in Kortijs? Dankzij energiehunter.be achterhaal je gemakkelijk alle beschikbare leveranciers als bijvoorbeeld Watz en Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Kortijs prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien lees je op deze pagina belangrijke info over zaken als energiebelastingen en de slimme meter. Daarnaast verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gingelom
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 385,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Kortijs?

Wij zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Kortijs. Van Engie tot en met Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 30 leveranciers. Deze aanbieders lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke bedrijven in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kortijs is voor jouw verbruik? Voer moeiteloos de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas en stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door onze prijzencheck vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Kortijs, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Dankzij selecties maken in de tarievenvergelijker bekijken jullie zonder problemen een energie-abonnement dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Kortijs

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Online grip op je kosten

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De condities van organisaties en de tarieven wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder gebruikt weer andere onkosten voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Kortijs heet Inter-Energa. De tarieven van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Gingelom wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Kortijs

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Gingelom
 • CV Merk: Watts
 • Aandeel groen: 24,60%
 • Hoofdpostcode: 3890
 • Mazout consumptie: 2050 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-kortijs

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met je contactgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Kortijs bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1480 m3 en 3420 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze aspecten werken door in jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Met betrekking tot prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Dikwijls is het voordeliger om jaarlijks een nieuw contract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij ieder abonnement lees jij specificaties met betrekking tot herkomst energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Kortijs, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante kortingsactie tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de maatschappij. Onder andere www.engie.be en ook www.wasewind.be. Jouw toekomstige energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Kortijs


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €280 korting realiseren. Echter, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter check je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: korter douchen
 • Praktisch advies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bespaartip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigtip 5: neem een energiezuinige airco

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Kortijs. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. In de regel vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En eventueel wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Kortijs. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verzorgt je geselecteerde gas en stroom leverancier de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en ga voor een nieuwe leverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of ZENO. Vervolgens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw gekozen gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van deze website vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.wasewind.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lagere onkosten en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Kortijs vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Kortijs en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Kortijs

Een aanzienlijk deel van de aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Kortijs. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Kortijs vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Gingelom zijn er steeds meer plannen binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3890. In deze woonplaats kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Luminus abonnement.