Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Buvingen

Zonder problemen energie vergelijken in Buvingen? Dankzij de Energiehunter doorzoek je moeiteloos alle relevante energie aanbieders als bijvoorbeeld Engie en Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Buvingen het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens vind je via de Energiehunter belangrijke info over items als verschillende aanbieders en vaste en variabele tarieven. Daarnaast geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gingelom
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire providers eenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparing loopt op tot € 365,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Buvingen?

Er zijn enorm veel energieleveranciers in Buvingen. Van Lampirus tot aan Mega, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags is het aanbod ongeveer 30 leveranciers. Deze leveranciers gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Inter-Energa. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Buvingen is die past bij jouw verbruik? Geef eenvoudig jouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Buvingen, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van selecties in de vergelijkingstool achterhaal je verrassend eenvoudig een overeenkomst dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Buvingen

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder rekent weer aparte prijzen voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Buvingen is Inter-Energa. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Gingelom valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Buvingen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Gingelom
 • Populair merk: De Dietrich
 • Aandeel groen: 25,10%
 • Centrale postcode: 3891
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2100 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-buvingen

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Onder andere het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Buvingen is het gemiddelde verbruik ong. 1505 m3 & 3445 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult werken door in de energiekosten.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Door de bank genomen loont het om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle mogelijke energie aanbieders. Bij elk contract tref jij data m.b.t. herkomst energie, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Buvingen, en de welkomstkorting. Kies de partij die in lijn is met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele prijsaanbieding in het lijstje? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.engie.be of www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Buvingen


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €335 besparen. Daartegenover, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Onderstaand lees je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Praktische tip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktisch advies 3: dekens op de bank leggen.
 • Tip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Advies 5: combineer verschillende kleuren was

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Buvingen. Dan bespaar je het meeste geld. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie is het principe: langlopende contracten zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Buvingen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans regelt jouw betreffende gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Zoals Eneco, ENGIE en Wase Wind. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw geselecteerde aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van de energievergelijker bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.engie.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via voordelige tarieven en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Buvingen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Buvingen en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Buvingen

Het gros van de energiemaatschappijen leveren onderhand groene stroom in Buvingen. Echter is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de optie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Buvingen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Gingelom bestaan er tegenwoordig verscheidene stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3891. In deze omgeving kan je steeds vaker heel gunstig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Huis met zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Elegant abonnement.