Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Huibrechts-Lille

Direct energie vergelijken in Sint-Huibrechts-Lille? Via onze website tref je probleemloos alle grote leveranciers als Watz & Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Sint-Huibrechts-Lille de beste deal heeft! Voorts check je op deze pagina bruikbare informatie over onderwerpen zoals gastarieven en concrete energiebespaartips. Daarbij geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Pelt
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle providers naast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 395,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Sint-Huibrechts-Lille?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Sint-Huibrechts-Lille. Van Lampirus tot en met Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 40 energie aanbieders. Deze werken uitsluitend met de infrastructuur van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas en stroom bedrijven er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Huibrechts-Lille voor jou is? Voer vlug jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas en stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Via de vergelijkingstool check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Sint-Huibrechts-Lille, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van filteren in de prijzenvergelijker bekijk je probleemloos een contract dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Sint-Huibrechts-Lille

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er diverse beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Sint-Huibrechts-Lille heet Inter-Energa. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Pelt is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Sint-Huibrechts-Lille

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Pelt
 • CV ketel: Wolf
 • Aandeel groen: 25,60%
 • Postcodegebied: 3910
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2150 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-sint-huibrechts-lille

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dit zijn grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Sint-Huibrechts-Lille is dit gemiddeld zo’n 1530 m3 en nog eens 3470 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. De genoemde zaken beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Aangaande looptijd kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het verstandig om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een tabel met alle beschikbare leveranciers en contracten. Van elk abonnement zie jij informatie met betrekking tot type stroom/gas, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Sint-Huibrechts-Lille, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie actie tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energieleverancier. Onder andere www.engie.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Sint-Huibrechts-Lille


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €350 opleveren. Desondanks, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter tref je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigtip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bespaartip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bespaartip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Sint-Huibrechts-Lille. Zodoende is de besparing het grootst. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap geldt: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Sint-Huibrechts-Lille. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang jij elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt jouw toekomstige maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en neem een beschikbare partij. Onder andere OCTA+, ENGIE en ook ZENO. Tevens beslis je over de startdatum van het abonnement. Je aanstaande gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door de energievergelijker tref je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.belpower.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lagere tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Sint-Huibrechts-Lille vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Sint-Huibrechts-Lille en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Sint-Huibrechts-Lille

Bijna alle organisaties faciliteren onderwijl groene stroom in Sint-Huibrechts-Lille. Echter zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval zeker voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Sint-Huibrechts-Lille vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Pelt zien we steeds meer initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3910. In deze omgeving kan je meer en meer extra voordelig meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Eneco afsluiten.