Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bocholt

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Bocholt? Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je gemakkelijk alle bekende energie aanbieders zoals Essent en Belpower. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Bocholt voor jou de beste prijs heeft. Verder check je via de Energiehunter praktische informatie over topics zoals energiebesparing in huis en info over het gasvrij maken van jouw woning. Bovendien vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bocholt
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders onder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Enorme besparingen tot wel € 235,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Bocholt?

We zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Bocholt. Dit loopt van Eneco tot en met Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 25 aanbieders. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bocholt is in april 2024? Voer hierna de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas en stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Aan de hand van de energietarievenvergelijker bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Bocholt, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Aan de hand van selecties maken in de tool zoekt men zonder problemen een overeenkomst dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Bocholt

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de kosten wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Bocholt betreft Inter-Energa. De kosten van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Bocholt wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Bocholt

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Bocholt
 • Populaire CV: Vaillant
 • Groene stroom: 0,397%
 • Hoofdpostcode: 3950
 • Mazout: 2160 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-bocholt

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Bocholt is het gemiddelde verbruik ong. 1460 m3 en 3505 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details werken door in het energietarief.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het slim om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle interessante energie aanbieders. Van elk abonnement zie je voorwaarden aangaande oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Bocholt, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geldige leverancier gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de aanbieder. Denk aan www.engie.be of natuurlijk www.wasewind.be. Jouw aanstaande energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Bocholt


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €265 voordeel geven. Toch, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be bekijk je 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bezuinigtip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bezuinigadvies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Advies 4: spouwmuren isoleren.
 • Bezuinigtip 5: laat lichten niet onnodig branden

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Bocholt. Zodanig bespaar je het meeste geld. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En misschien krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Bocholt. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard regelt de geselecteerde gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en ga voor een nieuwe energieaanbieder. Bedrijven als Luminus, ENGIE of Ebem. Vervolgens bespreek je de startdatum van het abonnement. Jouw aanstaande energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van onze vergelijker bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Bocholt vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Bocholt en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Bocholt

Een groot deel van de energieleveranciers ondersteunen onderhand groene stroom in Bocholt. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven 100% transparant zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Bocholt vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Bocholt kennen we vele activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3950. In de regio kan je soms met financiële bonussen meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Limburg volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Woning met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Essent overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente