Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ham

Eenvoudig energie vergelijken in Ham? Met behulp van energiehunter.be vind je probleemloos alle erkende aanbieders als Engie en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Ham de laagste prijs hanteert. Daarbij bekijk je op deze website belangrijke info over thema’s als bijv. verschillende aanbieders en info over de enkele of dubbele meter. Verder vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ham
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenin een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 215,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Ham?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Ham. Van Lampirus tot aanbieders zoals Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 30 energieleveranciers. Deze bedrijven lopen allemaal via het net van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom bedrijven actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ham voor jou is? Voer gemakkelijk de privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas & stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Met behulp van onze energie vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Ham, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v selecties maken in de tool check jij probleemloos een abonnement dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Ham

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De pakketten van energiebedrijven en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Ham is Inter-Energa. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Ham is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Ham

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Ham
 • Populair merk: Remeha
 • Groene stroom: 0,396%
 • Hoofdpostcode: 3945
 • Gem. mazout: 2150 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-ham

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de standaard informatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Ham ligt dat gemiddeld op circa 1455 m3 en 3500 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. De data die je invult dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Rondom contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. In algemene zin is het verstandig om eens per jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van elk pakket achterhaal je data zoals herkomst energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Ham, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante kortingsactie gespot? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.octaplus.be + www.comfortenergy.be. De gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Ham


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €320 rendement bieden. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina bekijk je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bezuinigtip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bezuinigadvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Ham. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Meestal worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En misschien beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt in de basis: meerjarige contracten zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Ham. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verwerkt je betreffende organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een nieuwe energiemaatschappij. Bijv. OCTA+, Lampiris + Ecopower. Daarna kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van onze vergelijker ontdek je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Ham vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Ham en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Ham

Het gros van de energiemaatschappijen faciliteren vandaag de dag groene stroom in Ham. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan zeker voor “Groen uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Ham vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Ham zien we nogal wat opdrachten rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3945. In deze regio kan je soms vrij voordelig deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Engie overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente