Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oostham

Snel energie vergelijken in Oostham? Middels energiehunter.be doorzoek je gemakkelijk alle bekende energiebedrijven zoals Watz en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Oostham de laagste prijs hanteert. Voorts check je op deze website bruikbare info over zaken zoals de overstapservice en de slimme meter. Bovendien geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ham
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire organisaties naast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 490,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Oostham?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Oostham. Dit loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 35 aanbieders. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oostham is op dit moment? Vul direct de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Toch, energieleveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Door middel van onze prijzencheck check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Oostham, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van keuzes in onze vergelijker vinden jullie gemakkelijk een abonnement dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Oostham

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders van het net diensten leveren. Iedere netbeheerder rekent eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Oostham betreft Inter-Energa. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Ham wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Oostham

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Ham
 • CV Merk: Brotje
 • Groene energie: 26,20%
 • Centrale postcode: 3945
 • Verbruik stookolie: 2210 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-oostham

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met je contactgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Oostham ligt dit gemiddeld op 1560 m3 plus 3500 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Al deze zaken dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Omtrent prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het gunstiger om eens per jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle grote aanbieders + contracten. Van elk abonnement lees jij gegevens over oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Oostham, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie korting gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Onder andere www.energie2030.be en ook www.belpower.be. De door jou gekozen energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Oostham


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €300 opleveren. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna profiteer je van 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: let op het energielabel
 • Praktisch advies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bespaaradvies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bespaaradvies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Oostham. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak is er sprake van een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt is het principe: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Oostham. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt jouw nieuwe gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste of voordeligste leverancier. Zoals Eneco, Essent en ook Ebem. Daarnaast bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Je aankomende gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van deze website check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Dankzij lagere tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Oostham vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Oostham en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Oostham

Veel bedrijven bieden op dit moment groene stroom in Oostham. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan het filter “Groene Energie uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Oostham vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Ham zijn er meerdere projectenbinnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3945. In deze woonplaats kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy afsluiten.