Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Reppel

Meteen energie vergelijken in Reppel? Door gebruik te maken van de Energiehunter doorzoek je gemakkelijk alle beschikbare leveranciers als Watz & Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Reppel de scherpste prijs kan bieden. Tevens lees je op energiehunter.be praktische info over onderwerpen zoals verschillende aanbieders en de slimme meter. Tevens geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bocholt
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke providers gemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 220,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Reppel?

Wij zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Reppel. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aan Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag zijn het zo’n 30 energie aanbieders. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Reppel is op dit moment? Vul hierna jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas & stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Via de energievergelijker check je rap de goedkoopste energieleverancier van Reppel, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v keuzes in de tool check jij verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Reppel

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energieleveranciers en de energietarieven verschillen per regio. Dit komt doordat er meerdere beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Reppel betreft Inter-Energa. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Bocholt is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Reppel

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Bocholt
 • CV Merk: Chappee
 • Groene energie: 26,40%
 • Postcode: 3950
 • Mazout: 2230 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-reppel

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Reppel gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1570 m3 en 3510 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens bepalen het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Aangaande prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Doorgaans is het voordeliger om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Bij elk pakket zoek jij gegevens over type stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Reppel, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante korting tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.lampiris.be of natuurlijk www.zeno.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Reppel


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €265 besparen. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Via onze hunters lees jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: led-lampen gebruiken
 • Advies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigadvies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Praktisch advies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Praktische tip 5: korter douchen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Reppel. Zo bespaar je het meeste geld. Maar, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En wellicht krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Reppel. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk faciliteert je betreffende organisatie de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste aanbieder. Zoals OCTA+, Essent en Poweo. Ook selecteer je de ingangsdatum (start levering). Je toekomstige gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van onze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.watz.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Reppel vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Reppel en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Reppel

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders faciliteren inmiddels groene stroom in Reppel. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Ga dan voor het filter “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Reppel vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Bocholt zien we verscheidene activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3950. In de regio kan je soms financieel aantrekkelijk meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen op het dak
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Poweo afsluiten.