Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gerdingen

Meteen energie vergelijken in Gerdingen? Dankzij energiehunter.be doorzoek je gemakkelijk alle relevante maatschappijen als Luminus en Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Gerdingen prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vergaar je via de energievergelijker uitgebreide informatie over onderwerpen als verschillende gasregio’s en variabele of vaste tarieven. Bovendien bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bree
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke organisaties onder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Gemiddelde besparing van € 280,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Gerdingen?

Er zijn flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Gerdingen. Van Engie tot aanbieders zoals OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 40 energieleveranciers. Deze nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom leveranciers actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gerdingen is in april 2024? Vul hierna jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Dankzij onze prijzencheck vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Gerdingen, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van selecties maken in de tarievenvergelijker achterhaal je probleemloos een abonnement dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Gerdingen

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer andere onkosten voor transport. De netbeheerder van het stroom in Gerdingen heet Inter-Energa. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Bree wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Gerdingen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Bree
 • CV Merk: Fasto
 • Groene energie: 26,60%
 • Postcode: 3960
 • Mazout verbruik: 2250 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-gerdingen

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Gerdingen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1580 m3 + 3305 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze details beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk is het verstandig om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle interessante energiebedrijven. Bij ieder abonnement vind jij data zoals soort stroom/gas, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Gerdingen, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede prijsaanbieding gecheckt? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Bijv. www.engie.be of www.antargaz.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Gerdingen


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €350 rendement bieden. Desondanks, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina bieden wij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: ventileer kort en bewust
 • Praktisch advies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bezuinigtip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Tip 5: repareer je kraan als deze lekt.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Gerdingen. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Gerdingen. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg je ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt je nieuwe energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste energiemaatschappij. Bijv. Eneco, Lampiris en ZENO. Daarnaast selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jouw aanstaande gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.elegant.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Middels lagere onkosten en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Gerdingen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Gerdingen en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Gerdingen

Tal van aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Gerdingen. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Gerdingen vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Bree kennen we verscheidene opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3960. In deze plaats kan je soms financieel aantrekkelijk meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Engie overstappen.