Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Milmort

Gemakkelijk energie vergelijken in Milmort? Via de Energiehunter tref je moeiteloos alle beschikbare energie aanbieders. Je kunt denken aan Essent en Poweo. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Milmort de scherpste prijs kan bieden. Voorts lees je via de energievergelijker belangrijke informatie over items als bijvoorbeeld de netbeheerder en slimme thermostaten. Ook geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Herstal
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersnaast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 285,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Milmort?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Milmort. Van Essent tot Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In april 2024 zijn het zo’n 30 energieleveranciers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van de leidingen van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Milmort is in april 2024? Vul gemakkelijk jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Milmort, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Met behulp van selecties in de vergelijkingstool achterhaal je probleemloos een contract dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Milmort

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energieleveranciers en de kosten variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Milmort heet Inter-Energa. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Herstal is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Milmort

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Herstal
 • CV Merk: De Dietrich
 • Groene energie: 28,10%
 • Hoofdpostcode: 4041
 • Aantal mazout liters: 2400 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-milmort

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Milmort bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1450 m3 en 3380 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Rondom contracten kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. In algemene zin is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een lijst met alle populaire energie aanbieders. Bij ieder abonnement bekijk jij info over herkomst van stroom en gas, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Milmort, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie kortingsactie gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de energieleverancier. Bijv. www.octaplus.be of www.belpower.be. De nieuwe energieleverancier regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Milmort


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €315 rendement bieden. Toch, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Hierna lees je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: apparaten uitschakelen
 • Advies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktisch advies 4: het dak isoleren.
 • Bezuinigtip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Milmort. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Normaal kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk is er sprake van een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Milmort. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks deze hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw toekomstige energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies een beschikbare partij. Bijv. Luminus, Essent en ook Energy People. Daarna kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie geselecteerde aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lage prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Milmort vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Milmort en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Milmort

Een aanzienlijk deel van de leveranciers faciliteren inmiddels groene stroom in Milmort. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor het filter “Groen uit NL”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Milmort vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Herstal zien we nogal wat projectenmet een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4041. In deze woonplaats kan je soms met financiële bonussen deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over OCTA+ april 2024.