Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Chaudfontaine

Gemakkelijk energie vergelijken in Chaudfontaine? Via deze website vind je probleemloos alle erkende energie aanbieders als bijvoorbeeld Eneco & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Chaudfontaine prijstechnisch het meest interessant is. Ook vind je via de energievergelijker handige informatie over thema’s als verschillende gasregio’s en verschillende contracttypes. Daarnaast geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Chaudfontaine
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle providers bij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar tot wel € 495,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Chaudfontaine?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Chaudfontaine. Dat gaat van Lampirus tot aanbieders zoals Mega, de keuze is enorm. Vandaag kun je kiezen uit circa 25 organisaties. Deze aanbieders gebruiken allen het netwerk van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Chaudfontaine voor jou is? Vul eenvoudig jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Middels de energietarievenvergelijker vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Chaudfontaine, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v keuzes in onze vergelijker zoek je moeiteloos een contract dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Chaudfontaine

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van energieleveranciers en de kosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer andere tarieven voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Chaudfontaine heet Inter-Energa. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Chaudfontaine valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Informatie over Chaudfontaine

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Chaudfontaine
 • CV ketel: Brotje
 • Groene stroom: 0,183%
 • Postcodegebied: 4050
 • Mazout consumptie: 2230 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-chaudfontaine

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Chaudfontaine is dat gemiddeld 1495 m3 & 3325 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult hebben effect op het energietarief.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Aangaande prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Dikwijls is het voordeliger om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van elk contract bekijk je gegevens aangaande oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Chaudfontaine, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een goede prijsaanbieding beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Bijv. www.energie2030.be en www.wasewind.be. De nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Chaudfontaine


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €295 opleveren. Toch, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand profiteer je van 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bespaartip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bespaartip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bespaartip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bespaartip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Chaudfontaine. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten is het principe: langlopende contracten zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Chaudfontaine. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal faciliteert de nieuwe energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en neem de beste aanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE en Ecopower. Vervolgens selecteer je de startdatum van het abonnement. Je toekomstige gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van www.energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Chaudfontaine vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Chaudfontaine en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Chaudfontaine

Een aanzienlijk deel van de organisaties ondersteunen onderwijl groene stroom in Chaudfontaine. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Neem dan de optie “Groene energie uit NL”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Chaudfontaine vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Chaudfontaine onderscheiden we verscheidene acties binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4050. In deze regio kan je steeds vaker heel gunstig deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Luik volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente