Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Seraing

Meteen energie vergelijken in Seraing? Middels de energievergelijker ontdek je probleemloos alle grote aanbieders. Je kunt denken aan Essent en Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Seraing de laagste prijs hanteert. Tevens verzamel je via de energievergelijker nuttige info info over zaken als o.a. energieproblemen en verschillende contractsoorten. Voorts bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Seraing
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke leverancierseenvoudig vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 245,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Seraing?

Er zijn best veel energieleveranciers beschikbaar in Seraing. Dit varieert van Poweo tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik tellen we ruim 30 energieleveranciers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke gas & stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Seraing is in februari 2024? Voer hierna jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de energiehunter achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Seraing, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Middels de keuzevakjes in de tarievenvergelijker detecteert men zonder problemen een overeenkomst dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Seraing

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Online inzicht in verbruik
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de prijzen zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder rekent eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Seraing heet Inter-Energa. De tarieven voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Seraing valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Seraing

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Seraing
 • CV ketel: Cenvax
 • Aandeel groen: 0,184%
 • Hoofdpostcode: 4100
 • Mazout: 2240 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-seraing

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Seraing gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1500 m3 en nog eens 3330 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen is het slim om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle beschikbare energiebedrijven. Bij elk pakket zie je specificaties zoals herkomst energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Seraing, en de overstapbonus. Kies de leverancier die past bij jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige prijsaanbieding tegengekomen? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.engie.be en www.trevion.be. De betreffende energieleverancier regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Seraing


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan tot wel €305 korting realiseren. Echter, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters lees jij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigadvies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaaradvies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Advies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaaradvies 5: laat lichten niet onnodig branden

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Seraing. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Seraing. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt je aankomende gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, ENGIE en Elegant. Daarnaast kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je nieuwe energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.watz.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van lage prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Seraing vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Seraing en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Seraing

Het merendeel van de leveranciers leveren momenteel groene stroom in Seraing. Echter zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Gebruik dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Seraing vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Seraing onderscheiden we allerlei activiteiten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4100. In deze regio kan je wellicht extra voordelig deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook Elegant overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente