Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ougrée

Snel energie vergelijken in Ougrée? Door gebruik te maken van onze vergelijker vergelijk je probleemloos alle relevante aanbieders als bijvoorbeeld OCTA+ en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Ougrée de beste deal heeft! Daarbij tref je op energiehunter.be bruikbare informatie over thema’s als stroomtarieven en vaste en variabele tarieven. Verder vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Seraing
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire bedrijven in een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 490,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Ougrée?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in Ougrée. Dit varieert van Poweo tot bijvoorbeeld Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 35 bedrijven. Deze aanbieders lopen allemaal via de infrastructuur van Intermosane Wallonie. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke energiebedrijven er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ougrée is voor jouw situatie? Vul hierna de gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een gasstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Met behulp van onze energie ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Ougrée, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van jouw input in de prijzenvergelijker bekijkt men eenvoudig een energie-abonnement dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Ougrée

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Online energiesimulator

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van aanbieders en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder heeft weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Ougrée is Intermosane Wallonie. De kosten van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Seraing wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Ougrée

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Seraing
 • Populaire CV: AWB
 • Aandeel duurzaam: 28,90%
 • Postcodegebied: 4102
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2480 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-ougree

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Ougrée is dat gemiddeld 1490 m3 plus 3420 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Dit alles hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende abonnementen kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Normaal is het slim om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een handig overzicht met alle populaire energie aanbieders. Van alle contracten tref je info aangaande type stroom/gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Ougrée, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die klopt met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie korting gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Dit kan zijn www.luminus.be of www.ebem.be. De nieuwe energiemaatschappij regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ougrée


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €265 korting realiseren. Daarentegen, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Hierna lees je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaartip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Advies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Advies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Tip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Ougrée. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Ougrée. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verzorgt je betreffende energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris of natuurlijk Eni. Vervolgens beslis je over de startdatum van het abonnement. Jullie aanstaande aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via energiehunter.be achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Ougrée vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Ougrée en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Ougrée

Het merendeel van de leveranciers faciliteren op dit moment groene stroom in Ougrée. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Gebruik dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Ougrée vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Seraing onderscheiden we allerlei opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4102. In de regio kan je steeds vaker vrij voordelig meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Huis met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Check ook Antargaz april 2024.