Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Boncelles

Snel energie vergelijken in Boncelles? Geholpen door energiehunter.be vind je supersnel alle erkende leveranciers zoals Mega & Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Boncelles de laagste prijs biedt. Bovendien vind je op deze website handige informatie over items zoals stroomtarieven en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Seraing
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenin een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Gemiddelde besparing van € 425,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Boncelles?

We zien flink wat energieleveranciers actief in Boncelles. Van Poweo tot een speler als Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 20 providers. Deze maatschappijen lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Boncelles voor jou is? Vul hierna jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Toch, gas & stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door onze energie tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Boncelles, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van selecties maken in de Energiehunter vind je probleemloos een overeenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Boncelles

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van energiemaatschappijen en de energiekosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net verbonden zijn. Elke beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Boncelles heet Inter-Energa. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Seraing valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Boncelles

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Seraing
 • CV Merk: Bosch
 • Aandeel duurzaam: 28,70%
 • Hoofdpostcode: 4100
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2460 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-boncelles

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Onder andere omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Boncelles is dat gemiddeld 1480 m3 en 3410 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Veelal is het slim om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een tabel met alle populaire leveranciers en contracten. Van alle contracten achterhaal jij data met betrekking tot soort stroom/gas, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Boncelles, en de overstapbonus. Kies de partij die aansluit op jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante actie tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de website van het bedrijf. Zoals www.lampiris.be of natuurlijk www.trevion.be. De door jou gekozen aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Boncelles


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €390 bonus betekenen. Evenwel, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna vind jij 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: led-lampen gebruiken
 • Praktisch advies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bespaartip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Tip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Advies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Boncelles. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Boncelles. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt je toekomstige maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste of voordeligste maatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris en ZENO. Tevens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw nieuwe energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij de Energiehunter bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lage kosten en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Boncelles vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Boncelles en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Boncelles

Tal van energie aanbieders ondersteunen inmiddels groene stroom in Boncelles. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat organisaties een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Boncelles vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Seraing bestaan er allerlei acties binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4100. In de regio kan je soms vrij voordelig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Luik volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Elegant april 2024.