Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dolembreux

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Dolembreux? Aan de hand van onze vergelijker check je probleemloos alle verkrijgbare aanbieders zoals Engie en Lampirus. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Dolembreux het goedkoopste contract aanbiedt. Verder tref je via onze vergelijker praktische informatie over zaken zoals tarieven van energie * gas en verschillende contractsoorten. Bovendien vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sprimont
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenvergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 215,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Dolembreux?

Wij zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Dolembreux. Van Antargaz tot aan Luminus, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 30 energie aanbieders. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dolembreux is? Geef moeiteloos je persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze tarievencheck bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Dolembreux, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Middels selecties in de energievergelijker detecteert men gemakkelijk een abonnement dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Dolembreux

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van organisaties en de prijzen zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer aparte prijzen voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Dolembreux heet Tecteo. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Sprimont valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Dolembreux

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Sprimont
 • Populair merk: Faber
 • Groene stroom: 29,50%
 • Centrale postcode: 4140
 • Mazout: 2540 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-dolembreux

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de basisinformatie. Dit zijn omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Dolembreux ligt dit gemiddeld op 1520 m3 & 3450 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Rondom prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Normaliter is het slim om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle grote aanbieders + contracten. Van ieder pakket bekijk jij gegevens als type stroom/gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Dolembreux, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte aanbieder gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Bijv. www.luminus.be + www.trevion.be. Jouw toekomstige leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Dolembreux


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €305 rendement bieden. Daartegenover, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters bieden wij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: led-lampen gebruiken
 • Tip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Praktische tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Praktisch advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Dolembreux. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Dolembreux. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal regelt je aankomende gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Onder andere Eneco, Lampiris en ook Trevion. Vervolgens beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jullie aankomende energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Middels www.energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.belpower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lagere onkosten en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Dolembreux vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Dolembreux en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Dolembreux

Tal van organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in Dolembreux. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat leveranciers een groene strategie voeren? Kies in dat geval de optie “Groen uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Dolembreux vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Sprimont bestaan er tegenwoordig allerlei initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4140. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker heel gunstig meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Mega energie.