Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gomzé-Andoumont

Snel online energie vergelijken in Gomzé-Andoumont? Met behulp van deze website achterhaal je snel en simpel alle erkende bedrijven. Voorbeelden zijn Essent & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Gomzé-Andoumont voor jou de beste prijs heeft. Bovendien check je op deze website nuttige info info over zaken als bijv. stroomtarieven en vaste en variabele tarieven. Daarnaast vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sprimont
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Eenvoudig besparen tot wel € 275,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Gomzé-Andoumont?

We zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Gomzé-Andoumont. Dat loopt uiteen van Poweo tot bijvoorbeeld Luminus, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 25 energie aanbieders. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Weten welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gomzé-Andoumont is in mei 2024? Voer hieronderje persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Toch, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Via onze tarievencheck vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Gomzé-Andoumont, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Middels de keuzevakjes in de Energiehunter achterhaalt men eenvoudig een product dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Gomzé-Andoumont

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de vergoedingen verschillen per regio. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders verbonden zijn. Elke beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Gomzé-Andoumont is Tecteo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Sprimont is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Gomzé-Andoumont

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Sprimont
 • Populaire CV: Fasto
 • Groene stroom: 29,60%
 • Postcode: 4140
 • Gem. mazout: 2550 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-gomze-andoumont

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Gomzé-Andoumont is het gemiddelde verbruik ong. 1525 m3 + 3455 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details werken door in de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen loont het om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een tabel met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij ieder contract check je details over soort stroom/gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Gomzé-Andoumont, en de overstapbonus. Kies de organisatie die aansluit op jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een relevante prijsaanbieding gevonden? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Denk aan www.energie2030.be + www.elegant.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Gomzé-Andoumont


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €260 bonus betekenen. Toch, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Via de energiehunter tref je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bespaaradvies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bespaartip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Gomzé-Andoumont. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap is de stelregel: langlopende contracten zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Gomzé-Andoumont. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt de aankomende gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies een beschikbare leverancier. Bijv. Eneco, Lampiris en ook Aspiravi. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. De aankomende leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels de energievergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij goedkope prijzen en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Gomzé-Andoumont vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Gomzé-Andoumont en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Gomzé-Andoumont

Een groot deel van de maatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Gomzé-Andoumont. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat organisaties een groen beleid hanteren? Selecteer dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Gomzé-Andoumont vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Sprimont bestaan er tegenwoordig nogal wat projectenbinnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4140. In deze buurt kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Watz energie.