Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tavier

Eenvoudig energie vergelijken in Tavier? Met behulp van www.energiehunter.be tref je snel en simpel alle beschikbare bedrijven als o.a. OCTA+ en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Tavier de scherpste prijs kan bieden. Voorts vergaar je op onze website belangrijke info over zaken als o.a. stroomtarieven en tips om te besparen op energie. Daarnaast vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Anthisnes
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenonder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparing loopt op tot € 240,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Tavier?

Er zijn meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Tavier. Van Eneco tot en met Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 30 bedrijven. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tavier is? Voer direct jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Maar, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Via de vergelijkingstool achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Tavier, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Aan de hand van de keuzevakjes in de vergelijkingstool vindt men eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Tavier

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van organisaties en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net op deze markt werken. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Tavier is Tecteo. De prijzen van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Anthisnes wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Tavier

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Anthisnes
 • Populaire CV: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 30,10%
 • Centrale postcode: 4163
 • Gem. mazout: 2600 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-tavier

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Tavier bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1550 m3 plus 3480 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft looptijd zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het verstandig om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle grote energiebedrijven. Van alle pakketten zie jij info met betrekking tot type stroom/gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Tavier, en de overstapbonus. Kies de organisatie die rijmt met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige korting gecheckt? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.energie2030.be + www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Tavier


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €315 voordeel geven. Daartegenover, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be bekijk jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktisch advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktisch advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktische tip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bezuinigtip 5: combineer verschillende kleuren was

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Tavier. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt hanteren we: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Tavier. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt jouw toekomstige gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en ga voor een beschikbare energieaanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE en ook Belpower. Daarnaast beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je toekomstige maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Via energiehunter.be vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.zeno.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Via goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Tavier vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Tavier en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Tavier

Een groot deel van de energie aanbieders verschaffen ondertussen groene stroom in Tavier. Echter is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties 100% transparant zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Tavier vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Anthisnes zijn er steeds meer plannen volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4163. In deze buurt kan je vaak extra voordelig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Antargaz energie.