Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Filot

Eenvoudig energie vergelijken in Filot? Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je eenvoudig alle relevante aanbieders als bijv. Mega & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Filot de scherpste prijs kan bieden. Verder vergaar je op deze pagina belangrijke info over zaken als o.a. leveranciers en info over duurzame energie. Verder vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hamoir
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle providers bij elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 500,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Filot?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in Filot. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aan Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 20 energie aanbieders. Zij nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke aanbieders je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Filot is in april 2024? Vul direct jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een storing, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Via de energievergelijker achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Filot, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Middels keuzes in de energievergelijker bekijk jij zonder problemen een product dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Filot

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De pakketten van leveranciers en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder rekent zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Filot betreft Tecteo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Hamoir is de netbeheerder van het gas Tecteo. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Filot

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Hamoir
 • CV ketel: Sime
 • Groene stroom: 30,50%
 • Postcode: 4181
 • Aantal mazout liters: 2640 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-filot

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Filot is dat gemiddeld 1570 m3 plus 3500 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Rondom prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Meestal is het gunstiger om eens per jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle erkende leveranciers en contracten. Bij ieder contract lees jij details zoals soort energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Filot, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele aanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de website van de maatschappij. O.a. www.energie2030.be + www.comfortenergy.be. De betreffende energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Filot


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €360 opleveren. Maar, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina bekijk je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Praktisch advies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Praktische tip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bezuinigadvies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bespaartip 5: Benut de pompschakelaar

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Filot. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Meestal worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Filot. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw aankomende gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de voordeligste leverancier. Denk aan Luminus, ENGIE en ook Ecopower. Hierna bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jouw betreffende energie-aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels deze website achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.poweo.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Filot vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Filot en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Filot

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Filot. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval het filter “Groen uit NL”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Filot vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Hamoir onderscheiden we nogal wat initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4181. In deze omgeving kan je soms tegen een gunstig tarief participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over OCTA+ diensten.