Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oteppe

Meteen energie vergelijken in Oteppe? Via de energievergelijker achterhaal je moeiteloos alle verkrijgbare energieleveranciers. Voorbeelden zijn Mega & Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Oteppe het goedkoopste contract aanbiedt. Ook vergaar je op onze website bruikbare info over thema’s als o.a. onderwerpenen duurzame verwarmingsbronnen. Voorts verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Burdinne
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvennaast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Enorme besparingen tot wel € 415,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Oteppe?

Er zijn best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Oteppe. Dit varieert van Poweo tot een speler als Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 25 providers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het net van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke energie-aanbieders in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oteppe is voor jouw verbruik? Geef moeiteloos jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Via de energievergelijker bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Oteppe, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van selecties maken in de tool check jij probleemloos een energieproduct dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Oteppe

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Zelf verbruik in de gaten houden

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energiebedrijven en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Oteppe is Tecteo. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Burdinne wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Oteppe

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Burdinne
 • Populaire CV: Junkers
 • Groene stroom: 31,30%
 • Hoofdpostcode: 4210
 • Verbruik Mazout: 2720 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-oteppe

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste je contactgegevens. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Oteppe ligt dit gemiddeld op 1405 m3 & 3325 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten werken door in het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Normaliter is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle grote maatschappijen en contracten. Van elk pakket zoek je specificaties met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de prijzen van gas en elektra in Oteppe, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de energie-onderneming. Denk aan www.octaplus.be + www.energypeople.be. De door jou gekozen energieonderneming regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Oteppe


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €325 voordeel geven. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be lees je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bezuinigtip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Praktisch advies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Praktisch advies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Praktisch advies 5: combineer verschillende kleuren was

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Oteppe. Zodoende bespaar je het meeste geld. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld is het principe: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Oteppe. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elke 12 maanden deze zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt jouw betreffende gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor een nieuwe energiemaatschappij. Denk aan Luminus, Essent en Comfort Energy. Daarna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je gekozen energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van deze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Oteppe vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Oteppe en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Oteppe

Het gros van de bedrijven leveren vandaag de dag groene stroom in Oteppe. Toch zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Oteppe vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Burdinne bestaan er diverse stappen volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4210. In de regio kan je wellicht zeer betaalbaar deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen integreren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Antargaz diensten.