Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lavoir

Direct energie vergelijken in Lavoir? Middels energiehunter.be achterhaal je supersnel alle verkrijgbare maatschappijen als o.a. Mega & Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Lavoir de beste deal heeft! Bovendien check je via de Energiehunter waardevolle informatie over onderwerpen zoals verschillende gasregio’s en alternatieven voor de CV-ketel. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Héron
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle energiebedrijvenin een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Gemiddelde besparing van € 390,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Lavoir?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Lavoir. Dit varieert van Antargaz tot Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags kun je kiezen uit circa 30 maatschappijen. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lavoir is? Voer hieronderjouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Uiteindelijk verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de energievergelijker vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Lavoir, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Dankzij selecties in de Energiehunter ontdek je zonder problemen een product dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Lavoir

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De producten van maatschappijen en de kosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders van het net verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Lavoir heet Tecteo. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Héron is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Lavoir

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Héron
 • CV Merk: Remeha
 • Aandeel duurzaam: 31,40%
 • Centrale postcode: 4217
 • Gem. mazout: 2730 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-lavoir

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de standaard informatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Lavoir is dat gemiddeld 1410 m3 en 3330 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De genoemde zaken bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Rondom prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het slim om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle populaire energieleveranciers. Van elk contract achterhaal jij gegevens zoals soort energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Lavoir, en de eventuele korting. Kies de organisatie die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige kortingsactie gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van het energiebedrijf. O.a. www.octaplus.be en ook www.eni.com. Jouw aanstaande energieleverancier regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Lavoir


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €390 voordeel geven. Daartegenover, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina check je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: sluit de klep van de open haard
 • Bezuinigtip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Praktische tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bespaartip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Praktisch advies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Lavoir. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland is de stelregel: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Lavoir. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans regelt jouw aankomende organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Onder andere Luminus, Lampiris + Trevion. Hierna beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jullie betreffende gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels de energievergelijker vind je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.aspiravi.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Lavoir vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Lavoir en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Lavoir

Het merendeel van de organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in Lavoir. Echter is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen 100% transparant zijn? Neem dan het filter “Groen uit NL”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Lavoir vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Héron bestaan er meerdere stappen rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4217. Als inwoner van deze plaats kan je soms relatief goedkoop deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen installeren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Engie vergelijken.