Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Geer

Meteen energie vergelijken in Geer? Middels de energievergelijker achterhaal je gemakkelijk alle grote energiebedrijven als bijvoorbeeld Engie en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Geer het goedkoopste contract aanbiedt. Verder verzamel je op onze website nuttige info info over thema’s als onderwerpenen tips om te besparen op energie. Daarnaast geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Geer
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle grote organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar tot wel € 480,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Geer?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in Geer. Dat loopt uiteen van Poweo tot een speler als Watz, er zijn opties bij de vleet. In maart 2024 tellen we ruim 25 energieleveranciers. Deze zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Intermosane Wallonie. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Geer is in maart 2024? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Dankzij onze handige vergelijker vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Geer, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Dankzij selecties in onze vergelijker detecteer jij verrassend eenvoudig een overeenkomst dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Geer

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er diverse beheerders actief zijn. Elke netbeheerder heeft weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Geer heet Intermosane Wallonie. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Geer valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Geer

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Geer
 • CV ketel: Rendamax
 • Groene energie: 0,195%
 • Centrale postcode: 4250
 • Aantal mazout liters: 2350 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-geer

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit gaat over het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Geer is dat gemiddeld 1555 m3 en 3385 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. De genoemde zaken werken door in het energietarief.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom contracten heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. In de regel kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij elk abonnement tref je data aangaande type stroom/gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Geer, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een passende korting gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Bijv. www.engie.be en ook www.comfortenergy.be. De nieuwe energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Geer


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €330 voordeel geven. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters vind je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Praktisch advies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bespaartip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bespaartip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Geer. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Geer. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij 1 jarige contracten krijg jij ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert de geselecteerde organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en neem de beste of voordeligste aanbieder. Denk aan Eneco, ENGIE + ZENO. Tevens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jullie toekomstige energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van www.energiehunter.be achterhaal je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.watz.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Geholpen door goedkope prijzen en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Geer vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Geer en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Geer

Tal van bedrijven leveren ondertussen groene stroom in Geer. Echter zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Geer vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Geer bestaan er tegenwoordig vele activiteiten met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4250. Als inwoner van deze plaats kan je vaak vrij voordelig bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Luik volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Comfort Energy maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente