Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Boëlhe

Gemakkelijk energie vergelijken in Boëlhe? Middels de Energiehunter tref je snel en simpel alle erkende energiebedrijven als bijv. Luminus & Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Boëlhe de beste deal heeft! Daarbij lees je op energiehunter.be handige informatie over topics zoals energiebesparing in huis en info over het gasvrij maken van jouw woning. Bovendien geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Geer
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,41
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders bij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Gemiddelde besparing van € 250,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Boëlhe?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Boëlhe. Dat gaat van Lampirus tot Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 35 providers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Intermosane Wallonie. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke energiebedrijven er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Boëlhe is die past bij jouw verbruik? Geef snel de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas & stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Via de energievergelijker bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Boëlhe, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Via de keuzevakjes in de energievergelijker achterhaal jij simpel en snel een energieovereenkomst dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Boëlhe

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energiebedrijven en de tarieven zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Boëlhe heet Intermosane Wallonie. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Geer valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Boëlhe

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Geer
 • CV Merk: Baxi
 • Groene stroom: 32,00%
 • Hoofdpostcode: 4250
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2790 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,41
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-boelhe

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de standaard informatie. Dat betreft het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Boëlhe is dat gemiddeld 1440 m3 + 3360 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Dit alles zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin loont het om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle beschikbare energie aanbieders. Bij ieder pakket tref jij informatie aangaande soort energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Boëlhe, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die klopt met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante aanbieding gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de website van de maatschappij. O.a. www.energie2030.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Boëlhe


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €340 opleveren. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder check jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Praktische tip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Praktische tip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bezuinigadvies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Praktische tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Boëlhe. Zo bespaar je het meeste geld. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Vaak worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Boëlhe. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de nieuwe gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste leverancier. Denk aan OCTA+, Essent en ook Ebem. Ook bespreek je wanneer het contract in moet gaan. De betreffende aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Middels de energievergelijker bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.lampiris.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Boëlhe vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Boëlhe en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Boëlhe

Het gros van de energieleveranciers bieden momenteel groene stroom in Boëlhe. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Boëlhe vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Geer onderscheiden we vele acties binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4250. In deze woonplaats kan je meer en meer tegen een gunstig tarief participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Watz vergelijken.