Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ambresin

Direct energie vergelijken in Ambresin? Middels www.energiehunter.be tref je eenvoudig alle interessante maatschappijen zoals OCTA+ & Belpower. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Ambresin de laagste prijs biedt. Daarbij lees je op deze pagina uitgebreide info over topics zoals overstappen en zakelijke energie. Bovendien verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wasseiges
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle grote bedrijven onder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Enorme besparingen tot wel € 320,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Ambresin?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Ambresin. Dat loopt uiteen van Antargaz tot een speler als Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 25 aanbieders. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ambresin is voor jouw situatie? Voer direct de eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de energievergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Ambresin, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van filteren in de prijzenvergelijker vind jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Ambresin

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van leveranciers en de onkosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Ambresin betreft Tecteo. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Wasseiges is de netbeheerder van het gas Niet Beschikbaar. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Ambresin

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Wasseiges
 • CV ketel: Agpo
 • Aandeel duurzaam: 31,80%
 • Centrale postcode: 4219
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2770 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-ambresin

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste de basisinfo. Dit zijn gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Ambresin is dat gemiddeld 1430 m3 en 3350 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult dragen bij aan het energietarief.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van looptijd kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Van alle abonnementen zoek jij details m.b.t. type energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Ambresin, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de energiemaatschappij. Onder andere www.octaplus.be en ook www.comfortenergy.be. De betreffende maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Ambresin


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €265 voordeel geven. Daartegenover, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be lees je 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Advies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Advies 3: kies een slimme thermostaat
 • Bezuinigtip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bespaartip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Ambresin. Zodanig bespaar je het meeste geld. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Normaal kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Ambresin. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw nieuwe gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en neem de voordeligste aanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE en ook Comfort Energy. Daarnaast neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Je aankomende energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door energiehunter.be achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lage prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Ambresin vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Ambresin en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Ambresin

Bijna alle maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Ambresin. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat maatschappijen een groene strategie voeren? Ga dan voor een filter voor “Groen uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Ambresin vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Wasseiges kennen we steeds meer initiatievenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4219. In deze woonplaats kan je vaak financieel aantrekkelijk meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Luminus vergelijken.