Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Meeffe

Direct energie vergelijken in Meeffe? Middels de energievergelijker vind je moeiteloos alle erkende bedrijven als bijv. Essent en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Meeffe de laagste prijs hanteert. Ook vergaar je via de energievergelijker waardevolle informatie over onderwerpen als verschillende gasregio’s en duurzame verwarmingsbronnen. Daarbij verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wasseiges
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire leveranciersbij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar tot wel € 410,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Meeffe?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Meeffe. Dat gaat van Engie tot Mega, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig tellen we ruim 25 aanbieders. Deze werken allemaal op basis van het net van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meeffe is in april 2024? Voer gelijk de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, energieleveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van de vergelijkingstool check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Meeffe, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Middels filteren in de energievergelijker ontdekt men probleemloos een energieovereenkomst dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Meeffe

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom leveranciers en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder heeft eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Meeffe heet Tecteo. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Wasseiges is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Meeffe

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Wasseiges
 • Populaire CV: AWB
 • Groene energie: 31,90%
 • Centrale postcode: 4219
 • Gem. mazout: 2780 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-meeffe

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Meeffe is dat gemiddeld 1435 m3 + 3355 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Inzake looptijd kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. In algemene zin kan het uit om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Bij ieder abonnement tref jij details zoals oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Meeffe, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die aansluit op jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire aanbieding beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.essent.be en ook www.ecopower.be. Jouw toekomstige maatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Meeffe


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €330 rendement bieden. Maar, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand lees jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: korter douchen
 • Bezuinigtip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bezuinigtip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Praktische tip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bezuinigadvies 5: korter douchen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Meeffe. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En eventueel is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is het principe: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Meeffe. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt de toekomstige energieleverancier het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste maatschappij. Onder andere Eneco, Essent of natuurlijk Comfort Energy. Hierna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jouw toekomstige energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Dankzij deze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lage prijzen en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Meeffe vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Meeffe en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Meeffe

De meeste leveranciers verschaffen vandaag de dag groene stroom in Meeffe. Toch kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Meeffe vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Wasseiges zien we diverse projectenmet een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4219. In deze buurt kan je vaak met financiële bonussen meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Integreren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Mega vergelijken.