Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ligney

Gemakkelijk energie vergelijken in Ligney? Door gebruik te maken van de Energiehunter check je snel en simpel alle grote bedrijven als o.a. Mega & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Ligney de scherpste prijs kan bieden. Ook bekijk je op energiehunter.be bruikbare info over zaken zoals verbruik in de regio en tips om te besparen op energie. Daarbij geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Geer
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 455,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Ligney?

We zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Ligney. Dit loopt van Poweo tot bijvoorbeeld OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 30 bedrijven. Deze gebruiken allen de leidingen van Intermosane Wallonie. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ligney is voor jouw situatie? Geef vlug de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Toch, gas en stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energievergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Ligney, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Middels selecties maken in de tool zoeken jullie verrassend eenvoudig een contract dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Ligney

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De pakketten van bedrijven en de onkosten variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Ligney heet Intermosane Wallonie. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Geer is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Ligney

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Geer
 • CV Merk: Faber
 • Aandeel groen: 32,50%
 • Hoofdpostcode: 4254
 • Verbruik Mazout: 2840 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-ligney

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dit gaat over aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Ligney bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1465 m3 plus 3385 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Dit alles beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent contractduur kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het een goed idee om eens per jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van elk pakket bekijk jij specificaties zoals type energie, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Ligney, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte korting tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Zoals www.luminus.be en www.elegant.be. Jouw aanstaande energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Ligney


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €270 besparen. Desalniettemin, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna tref je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: wassen op 30 graden
 • Bezuinigadvies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Advies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bespaaradvies 4: de gevels isoleren.
 • Advies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Ligney. In dat geval is de besparing het grootst. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Ligney. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verwerkt je aankomende gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste partij. Zoals OCTA+, ENGIE en ook Belpower. Tevens kies je de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door deze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.watz.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lagere tarieven en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ligney vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Ligney en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Ligney

De meeste leveranciers bieden onderhand groene stroom in Ligney. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Neem dan het filter “Groen uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Ligney vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Geer bestaan er tegenwoordig nogal wat stappen binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4254. In deze omgeving kan je wellicht extra voordelig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Luik volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Antargaz vergelijken.