Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lens-Saint-Servais

Op je gemak energie vergelijken in Lens-Saint-Servais? Via www.energiehunter.be achterhaal je gemakkelijk alle grote energie aanbieders als bijv. OCTA+ en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Lens-Saint-Servais de laagste prijs biedt. Ook tref je via de energievergelijker belangrijke info over thema’s als o.a. stroomtarieven en info over duurzame energie. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Geer
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Enorme besparingen tot wel € 445,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Lens-Saint-Servais?

Wij zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Lens-Saint-Servais. Dat loopt uiteen van Eneco tot aanbieders zoals Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 25 leveranciers. Deze leveranciers werken uitsluitend met de leidingen van Intermosane Wallonie. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lens-Saint-Servais is op dit moment? Vul hierna de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door onze energie check je rap de goedkoopste energieleverancier van Lens-Saint-Servais, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v selecties in de tarievenvergelijker checken jullie simpel en snel een overeenkomst dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Lens-Saint-Servais

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energiebedrijven en de kosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder hanteert eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Lens-Saint-Servais betreft Intermosane Wallonie. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Geer valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Feiten over Lens-Saint-Servais

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Geer
 • CV ketel: Brotje
 • Groene energie: 32,20%
 • Centrale postcode: 4250
 • Verbruik Mazout: 2810 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-lens-saint-servais

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Lens-Saint-Servais ligt dit gemiddeld op 1450 m3 en 3370 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze factoren hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Ten opzichte van prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Vaak kan het uit om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle interessante maatschappijen en contracten. Van ieder pakket achterhaal je details m.b.t. soort energie, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Lens-Saint-Servais, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie leverancier tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energiemaatschappij. Denk aan www.luminus.be of www.antargaz.be. De gekozen energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Lens-Saint-Servais


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €385 opleveren. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter lees je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Praktisch advies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigtip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bespaaradvies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Tip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Lens-Saint-Servais. In dat geval bespaar je het meeste geld. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En soms is er sprake van een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Lens-Saint-Servais. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een jaarcontract ontvang jij elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal regelt jouw toekomstige energie-organisatie de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste energiemaatschappij. Bijv. Luminus, Lampiris en Elegant. Daarnaast bepaal je het moment waarop het contract ingaat. De aanstaande energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van deze website achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lagere tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Lens-Saint-Servais vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Lens-Saint-Servais en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Lens-Saint-Servais

Bijna alle maatschappijen ondersteunen op dit moment groene stroom in Lens-Saint-Servais. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Kies in dat geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Lens-Saint-Servais vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Geer zien we meerdere opdrachten met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4250. In deze buurt kan je soms financieel aantrekkelijk meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Comfort Energy vergelijken.