Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Waremme

Direct energie vergelijken in Waremme? Met behulp van onze vergelijker check je overzichtelijk alle interessante bedrijven als o.a. Essent & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Waremme de laagste prijs hanteert. Bovendien bekijk je op energiehunter.be belangrijke informatie over thema’s als verbruik in de regio en zakelijke energie. Daarbij geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Waremme
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparingen mogelijk tot wel € 500,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Waremme?

Er zijn best veel energieleveranciers voorhanden in Waremme. Dit loopt van Antargaz tot en met Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig tellen we ruim 35 leveranciers. Zij nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke bedrijven er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waremme is voor jouw verbruik? Voer hierna je persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Dankzij onze handige vergelijker bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Waremme, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Door middel van filteren in de tool ontdek je simpel en snel een contract dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Waremme

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De condities van energie-organisaties en de tarieven verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Waremme is Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Waremme valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Waremme

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Waremme
 • CV ketel: Atag
 • Aandeel groen: 0,2%
 • Postcodegebied: 4300
 • Verbruik Mazout: 2400 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-waremme

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Waremme ligt dat gemiddeld op circa 1580 m3 en 3410 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Deze details zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle erkende energieleveranciers. Van alle contracten lees je gegevens zoals type stroom/gas, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Waremme, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante aanbieding tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de website van de maatschappij. Onder andere www.octaplus.be of www.eni.com. De nieuwe energie-aanbieder regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Waremme


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €310 opleveren. Desondanks, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna lees je 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktisch advies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bezuinigadvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Praktische tip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Waremme. In dat geval is de besparing het grootst. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld werkt het zo: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Waremme. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij alle jaren zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak faciliteert jouw gekozen energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste energiemaatschappij. Onder andere Luminus, Essent en ook Comfort Energy. Tevens beslis je over de ingangsdatum van het contract. Je gekozen maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door www.energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.ebem.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Waremme vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Waremme en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Waremme

De meeste organisaties leveren vandaag de dag groene stroom in Waremme. Echter is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Waremme vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Waremme kennen we verscheidene activiteiten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4300. In deze woonplaats kan je wellicht relatief goedkoop meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Essent energie.


Alle plaatsen in deze gemeente