Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lantremange

Zonder problemen energie vergelijken in Lantremange? Via onze vergelijker vind je probleemloos alle interessante energie aanbieders als bijv. Watz en Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Lantremange de laagste prijs biedt. Bovendien vergaar je op deze website praktische info over thema’s zoals verschillende gasregio’s en alternatieven voor de CV-ketel. Voorts geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Waremme
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle organisaties bij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 470,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Lantremange?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in Lantremange. Dat loopt uiteen van Essent tot bijvoorbeeld Comfort Energy, de keuze is enorm. In april 2024 zijn het zo’n 30 providers. Deze leveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lantremange is in april 2024? Vul direct jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, gas en stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: kijk ook naar service. Ten slotte wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van de vergelijkingstool tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Lantremange, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. D.m.v selecties maken in onze vergelijker achterhaalt men eenvoudig een energiecontract dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Lantremange

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom maatschappijen en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Lantremange heet Tecteo. De tarieven voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Waremme wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Lantremange

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Waremme
 • Populair merk: Intergas
 • Groene stroom: 35,80%
 • Postcode: 4300
 • Gem. mazout: 1660 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-lantremange

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de standaard informatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Lantremange bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1425 m3 en 3335 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. De genoemde zaken bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Sla dit dan over. Aangaande prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Doorgaans kan het uit om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle interessante leveranciers en contracten. Van ieder abonnement achterhaal je specificaties over soort energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Lantremange, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een geldige aanbieding gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de energie-onderneming. Zoals www.octaplus.be of natuurlijk www.ebem.be. De betreffende energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Lantremange


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €325 winst geven. Evenwel, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Hieronder vind jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Advies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Praktische tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Praktische tip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bespaartip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Lantremange. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In dat geval kun je switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. In de regel kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En tevens krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Lantremange. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verwerkt jouw toekomstige energieleverancier de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en neem de beste energiemaatschappij. Bedrijven als Luminus, Essent of ZENO. Daarna bespreek je de startdatum van het abonnement. Jouw aanstaande gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Middels deze website tref je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Lantremange vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Lantremange en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Lantremange

Een aanzienlijk deel van de bedrijven verschaffen ondertussen groene stroom in Lantremange. Toch is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Lantremange vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Waremme zien we verscheidene opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4300. In deze buurt kan je vaak zeer betaalbaar meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Woning met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Comfort Energy prijzen april 2024.