Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Faimes

Direct energie vergelijken in Faimes? Middels energiehunter.be vergelijk je eenvoudig alle relevante energie aanbieders als bijv. Watz & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Faimes de laagste prijs biedt. Ook vind je via de energievergelijker waardevolle info over thema’s zoals het ideale overstapmoment en zakelijke energie. Ook komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Faimes
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenvergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Enorme besparingen tot wel € 375,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Faimes?

We zien nogal wat energieleveranciers in Faimes. Van Antargaz tot aan Mega, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In april 2024 zijn het zo’n 20 energieleveranciers. Deze werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke organisaties er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Faimes is voor jouw situatie? Vul hieronderde gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Door middel van de vergelijkingstool bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Faimes, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Middels jouw input in de Energiehunter zoeken jullie eenvoudig een product dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Faimes

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energiemaatschappijen en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder heeft zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Faimes heet Tecteo. De tarieven van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Faimes is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Faimes

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Faimes
 • Populaire CV: Bulex
 • Groene energie: 0,201%
 • Postcodegebied: 4317
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2410 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-faimes

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste de basisinformatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Faimes is dat gemiddeld 1585 m3 en nog eens 3415 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Dit alles dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Normaliter is het gunstiger om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij ieder contract lees jij details over herkomst energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Faimes, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die past bij jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire actie tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de leverancier. Zoals www.energie2030.be of natuurlijk www.eneco.be. Jouw aanstaande maatschappij zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Faimes


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €320 besparen. Maar, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via de energiehunter check jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: led-lampen gebruiken
 • Bespaartip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bezuinigtip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Praktische tip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bezuinigadvies 5: laat lichten niet onnodig branden

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Faimes. In dat geval is de besparing het grootst. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Faimes. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verwerkt de nieuwe gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en neem een beschikbare energieleverancier. Denk aan Eneco, Essent of natuurlijk Wase Wind. Vervolgens selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw geselecteerde energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van deze website bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.ecopower.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lage kosten en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Faimes vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Faimes en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Faimes

Veel energiemaatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Faimes. Toch is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Neem dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Faimes vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Faimes zien we diverse activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4317. In deze omgeving kan je in toenemende mate heel gunstig bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Check ook Eneco energie.


Alle plaatsen in deze gemeente