Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Les Waleffes

Eenvoudig energie vergelijken in Les Waleffes? Via www.energiehunter.be check je gemakkelijk alle beschikbare energiebedrijven als Essent & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Les Waleffes de beste deal heeft! Tevens check je op deze website handige informatie over topics als o.a. onderwerpenen tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Faimes
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende leveranciersnaast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 345,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Les Waleffes?

Wij zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Les Waleffes. Dit loopt van Eneco tot aan Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 30 energie aanbieders. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het net van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Les Waleffes voor jou is? Voer gemakkelijk jouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, energiemaatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! D.m.v de energievergelijker check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Les Waleffes, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Middels selecties maken in de Energiehunter zoekt men verrassend eenvoudig een product dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Les Waleffes

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van maatschappijen en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders service verlenen. Iedere netbeheerder rekent weer andere onkosten voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Les Waleffes is Tecteo. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Faimes valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Les Waleffes

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Faimes
 • Populair merk: Pentec
 • Aandeel groen: 36,30%
 • Centrale postcode: 4317
 • Mazout consumptie: 1710 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-les-waleffes

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de basisinfo. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Les Waleffes is dit gemiddeld zo’n 1450 m3 & 3360 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Normaliter is het gunstiger om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle mogelijke energiebedrijven. Van elk pakket check je specificaties met betrekking tot herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Les Waleffes, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die matcht met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie prijsaanbieding gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.engie.be + www.belpower.be. De door jou gekozen aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Les Waleffes


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €285 rendement bieden. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be check je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Advies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bezuinigadvies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Praktische tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bespaartip 5: switch van energiemaatschappij

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Les Waleffes. Zo ben je het voordeligst uit. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap is het principe: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Les Waleffes. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak faciliteert jouw nieuwe organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste energieaanbieder. Zoals Eneco, Lampiris en Ebem. Vervolgens beslis je over het moment waarop het contract ingaat. De gekozen energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Middels deze website achterhaal je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Les Waleffes vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Les Waleffes en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Les Waleffes

De meeste energie aanbieders verschaffen ondertussen groene stroom in Les Waleffes. Echter zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Les Waleffes vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Faimes onderscheiden we diverse projectenbinnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4317. In deze regio kan je vaak relatief goedkoop participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Luik volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Essent.