Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Noville

Direct energie vergelijken in Noville? Met behulp van de energievergelijker ontdek je gemakkelijk alle erkende aanbieders als bijv. Eneco en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Noville de laagste prijs biedt. Verder tref je op onze website uitgebreide informatie over items zoals energiegebruik in de regio en tips om te besparen op energie. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Fexhe-Le-Haut-Clocher
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,46
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle organisaties vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 225,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Noville?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Noville. Dat gaat van Engie tot een speler als Comfort Energy, de keuze is enorm. Op dit moment zijn het zo’n 40 organisaties. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het net van Sedilec. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke gas & stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Noville is die past bij jouw verbruik? Geef gemakkelijk jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door middel van de vergelijkingstool check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Noville, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker ontdek je zonder problemen een energieovereenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Noville

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De condities van energie-organisaties en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse netbeheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Noville is Sedilec. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Fexhe-Le-Haut-Clocher valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Noville

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Fexhe-Le-Haut-Clocher
 • CV ketel: Bulex
 • Aandeel duurzaam: 37,00%
 • Hoofdpostcode: 4347
 • Gem. mazout: 1780 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,46
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-noville

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In Noville is dit gemiddeld zo’n 1485 m3 en nog eens 3395 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze factoren zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen is het gunstiger om jaarlijks weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle erkende maatschappijen en contracten. Van ieder pakket tref je info zoals herkomst van stroom en gas, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Noville, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante korting gespot? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de website van de aanbieder. Bijv. www.engie.be of www.eni.com. Jouw nieuwe aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Noville


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €265 bonus betekenen. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Op deze pagina check jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: ventileer kort en bewust
 • Bespaartip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Praktisch advies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bespaaradvies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Praktische tip 5: neem een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: maak een sport van het overstappen in Noville. Dan realiseer je de hoogste besparing. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Noville. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken regelt je aankomende gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire leverancier. Denk aan Eneco, Lampiris of Aspiravi. Bij de volgende stap kies je de startdatum van het abonnement. Jullie nieuwe energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Noville vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Noville en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Noville

Een groot deel van de organisaties ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Noville. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Kies dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Noville vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Fexhe-Le-Haut-Clocher zijn er meerdere projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4347. In deze buurt kan je soms tegen een gunstig tarief deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Comfort Energy.